Ogólne > Pomoc!
Mechanik samochodowy
Nightworker:
Czytając fora (niewiele tego na temat takiej rakiety, jak moja ;)), przychylałbym się do sugestii Habanero.
Niemniej jednak zaczyna się zgaduj -zgadula. Dlatego chciałem kompa.
A'propos Habanero, coś więcej na temat tej usterki? Cena ewentualnych częśći? Jak zdiagnozować?
Habanero:
Gdybyś był bliżej to podłączyłbym tester i byłoby po krzyku... przynajmniej z diagnozą. Można też wpiąć się oscyloskopem i zbadać widmo sygnału (teraz prawie wszystkie EGR są sterowane sygnałem prostokątnym/PWM). Jeżeli to EGR to tylko w ten sposób można zdiagnozować. Możesz też go zdjąć i fizycznie sprawdzić czy np nie jest zablokowany z powodu sadzy i temperatury. Strzeliłem że to może być EGR bo to najczęstsza przyczyna świecenia tych kontrolek. Ale to równie dobrze może być usterka przepustnicy albo cewki zapłonowej. Bez testera ani rusz. Wybierz się do jakiegoś warsztatu, najlepiej jakiegoś dobrego, niedużego, lokalnego warsztaciku (np. autopartner) za samą diagnozę wezmą max do 500 kr. Później mogę Ci pisać co i jak
Nightworker:
Dla mnie nawet najprostsza konstrukcja, jest skomplikowana, jak fizyka kwantowa.
Zrobię, jak mówisz. Dzięki za pomoc.
Miałem nadzieję, że odezwie się jakiś fachura z moich okolic, ale chyba będę musiał sobie poradzić wspierając się tubylczą fachowością.
leo1:
Po pierwsze primo z tego co widze swieca sie kontrolki od abs-u i silnika wiec jakim cudem przy zdupionym egr moga one tez sie swiecic nie widze zwiazku, po drugie secundo jedz nie do malego lokalnego warsztaciku tylko do serwisu danej marki poniewaz w wiekszosci i przewaznie tylko oni maja autoryzowane programy do skompleksowej diagnostyki auta a nie lokalny ziutek czy inny lars (Cena).Koszt takiego skanu cie nie zabije a bedziesz wiedzial o wszystkich bledach stalych i przejsciowych,i jeszcze jedna zecz jesli chodzi o dana usterke to ze podobne objawy byly u Habanero nie znaczy ze beda takie same u ciebie.
leo1:
Według instrukcji, zapala się gdy jest awaria doczyszczania spalin, ale tak naprawdę zapala się przy wielu innych awariach.
Lampka kontrolna diagnostyki silnika zapala się w przypadku wystąpienia usterek dotyczących następujących elementów i informacji :
• Sterowanie zaworu elektromagnetycznego rozrządu o zmiennych fazach
• Czujnik temperatury powietrza dolotowego
• Czujnik temperatury płynu chłodzącego
• Sygnał przepustnicy z napędem ( 1,2)
• Ogrzewanie sondy lambda (przed)
• Ogrzewanie sondy lambda (za)
• Regulacja wzbogacenia
• Sterowanie wtryskiwacza w cylindrze (1,2,3)
• Przerwy w spalaniu w nieokreślonym cylindrze
• Przerwy w spalaniu w cylindrze (1,2,3)
• Sygnał czujnika spalania stukowego
• Sygnał czujnika obrotów silnika
• Czujnik wałka rozrządu
• Starzenie się katalizatora
• Sygnał czujnika prędkości pojazdu
• Sygnał silnika krokowego biegu jałowego
• Zasilanie czujników
• Napięcie akumulatora zbyt niskie
• Napięcie akumulatora zbyt wysokie
• Sygnał stycznika hamulca (skrzynia biegów MMT)
• Czujnik ciśnienia w rurze dolotowej
• Sygnał wewnętrzny kalkulatora
• Sterowanie przepustnicy z napędem (skrzynia biegów MMT)
• Blokada przepustnicy z napędem (skrzynia biegów MMT)
• Położenie przepustnicy z napędem (skrzynia biegów MMT)
• Niespójna informacja czujnika pedału przyspieszenia (skrzynia biegów MMT)
• Czujnik położenia pedału przyspieszenia sygnał (1,2) (skrzynia biegów MMT)
• Brak komunikacji z modułem sterującym blokady rozruchu.Jak to ogarnie zwykly mechanik ze zwyklym interfejsem OBD to bedzie mistrz,jak chcesz posiasc wiecej wiedzy tajemnej o swoim samochodzie to pogmeraj sobie na tym forum http://c1aygo107.net/index.php?PHPSESSID=seuvhip9g86vr9trn3pthtobv5&
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej