Ogólne > Praca w Danii

Nowe zasady dotyczące zasiłków dla bezrobotnych.

<< < (6/6)

RybkaWillego:
Według nowych zasad dagpenge będie wyliczane na 2 sposoby. Na podstawie wysokości wynagrodzenia lub na podstawie ilości przepracowanych godzin. Dokładnie co kogo dotyczy można przeczytać tutaj:

https://www.foa.dk/A-kasse/Nye-dagpengeregler/Dagpenge-fra-1-juli-2017

Muchomor:
Cześć, w zeszłym miesiącu na karcie akasse zaznaczyłem, że chce się ubiegać o przedłużenie akasse w związku z wypracowanymi godzinami 1 godzina pracy=2 godziny dodatkowego zasiłku. We wcześniejszym liście od 3f napisali, że o te godziny ubiegam się na raz jeśli dobrze zrozumiałem "Når din dagpengeperiode udløber, vil du på dit dagpengekort have mulighed for at afkrydse, om du ønsker at gøre brug af forlængelsen. Du søger altid for en hel udbetalingsperiode ad gangen." W tym miesiącu myślałem, że wypełniam ostatnią kartę zasiłku, ale znowu się mnie pytają, czy chce przedłużać. Wiecie jak to w końcu jest? Czy przedłuża się z miesiąca na miesiąc, czy wszystkie godziny od razu?

Forlængelse af dagpengeperioden
Nuværende valg:
Ja
Nyt valg:
Ja, jeg ønsker at søge om forlængelse
Nej, jeg ønsker ikke at søge om forlængelse
Du kan søge om at få forlænget din dagpengeperiode, hvis du har opbrugt din ordinære dagpengeperiode og ikke har optjent ret til en ny 2-årig
dagpengeperiode. Det kræver, at du har haft løntimer siden din seneste start på dagpengeperioden.

Muchomor:
Ja miałem przedłużenie o 300h i jeśli dobrze pamiętam to na karcie w każdym miesiącu zaznaczasz, że chcesz przedłużyć o 1 miesiąc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej