Ogólne > Praca w Danii
Nowe zasady dotyczące zasiłków dla bezrobotnych.
happybeti:
--- Cytat: aneczka.k w 11 Maj 2016, 18:26:49 ---a ciekawe co z zatrudnionymi na niepelnym etacie...
nie rozumiem tego *Co oznacza, iż bez względu na wysokość dochodów, uzyskania prawa do zasiłku przed upływem 12 miesięcy będzie niemożliwe.*
przeciez ta kwota nie jest wygorowana i spokojnie mozna tyle zarobic w mniej niz rok, chyba ze jeszcze jakis warunek trzeba bedzie spelnic...
--- Koniec cytatu ---
Przeczytaj jeszcze raz na spokojnie zdanie, ktore bylo PRZED zdaniem "co oznacza, iz bez wzgledu na wysokosc dochodow...". Teraz rozumiesz?
Holger:
Teraz tez jest min 12 miesiecy do wypracowania ...jedynie co cieszy to ze nadgodziny nie beda odliczane od pierwszych dagpenge.
pwz:
Dzień dobry!
Piszę pracę nt. polityki zatrudnienia w Danii (oraz innych państwach Północy), trafiłem na Państwa forum poszukując materiałów, a wpisy pomogły mi zrozumieć zawiłości duńskich rozwiązań. Pozwalam sobie zapytać: czy te propozycje rządu, dotyczące zasiłków dla bezrobotnych, które miały wejść od stycznia 2017 r., ostatecznie weszły w życie, czy nie? Jakoś nie jestem w stanie znaleźć aktualnych i oficjalnych informacji na ten temat. Tym bardziej będę szalenie wdzięczny za pomoc.
happybeti:
https://www.a-kasser.dk/nyt-dagpengesystem-fra-2017/
pwz:
Dziękuję bardzo (chociaż tłumaczenie z duńskiego to dla mnie droga przez mękę, ale to zawsze coś więcej niż brak informacji :-)).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej