Ogólne > Pomoc!

Potrzebny rzeczoznawca

(1/4) > >>

iwanator:
Witam Potrzebny Rzeczoznawca który wyceni szkodę na pojeździe do której doszło po za terenem Danii w celu odzyskania pieniędzy za wyrządzoną szkodę , auto znajduję się w 6000 Kolding tel. +4553344401 , +48504550292 ,iwanator@gmail.com

leo1:
A auto masz na Dk. tablicach?jesli tak to skontaktuj sie ze swoja ubezp.i powinni ci powiedziec co i jak masz zrobic,mi jak kiedys uszkodzili samochod to wycene napraw robil serwis w ktorym auto naprawialem i ubezpeczyciel nie negowal kosztow naprawy.Rozliczane bylo bezgotowkowo.

iwanator:
mam tablice DK  ,sprawa wygląda nieco inaczej w Polsce wjechał we mnie gość miał ubezpieczenie w PZU zgłosiłem się do nich a oni wyliczyli szkodę na 1098zł śmieszne bo podstawą to tego było jak twierdzą że podałem pl nr konta a w oświadczeniu był błędnie wpisany adres zamiast dk ,to sprawca przepisał z mojego dowodu osobistego pl ,kiedy zgłosiłem im że jest błąd w danych poprawili ale swojego stanowiska nie zmienili dali wyliczenie biorąc pod uwagę adres dk że zapłacą nie więcej niż ich taryfikator przewidział  1500 euro to ten sam program co wyliczył poprzednie z tym że jak przedstawię im rachunki to zrobią dopłatę,i wyobraź sobie że w brew mojej woli i bez mojej wiedzy przelali mi te 1098zł które niezwłocznie im przelałem z odpowiednim dopiskiem,teraz muszę przedstawić dokument wystawiony przez rzeczoznawcę który wyceni szkodę który będzie podstawą do wypłacenia adekwatnego odszkodowania do poniesionej szkody.

leo1:
Zglos sie do swojej ubezpieczalni i opisz cala sytuacje wiem ze PZU wpolpracuje z ubezpieczalniami dunskimi a ta wycena ma sie ni jak do stawek dunskich za ten sam rodzaj szkody,nie rozumiem co PZU interesuje jakie podajesz konto czy Pl. czy Dk.Samochod masz ubezp.w Danii wiec Pzu powinno sie z nimi skontaktowac co i jak w zaistnialej sytuacji zrobic.

iwanator:
moje ubezpieczenie raz mówi żeby przyjechać do dani zrobią kosztorys ,a jak już tu jestem to inny facet odebrał i wkurwiony gada że mi nie pomogą że mogą naprawić auto bo mam AC ,ale jak sam wystąpię do polskiego ubezpieczenia to mi nie pomogą już wcale a ja już to zrobiłem od razu po stłuczce bo nie sądziłem że takie wyjdą jaja bo to złodzieje oszuści ,dziwne jak cholera płaci się tyle siana za ubezpieczenie i cie olewają pewnie teraz za każdym razem będą mówili co innego bo zawsze odbiera telefon ktoś inny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej