Ogólne > Pomoc!

Dania legalny pobyt, CPR

(1/2) > >>

Mikolinka:
Witam bardzo prosiłbym o porade. Mialam umowe o prace w Danii.. Dostałam CPR. Niestety nagle musiałam wyjechać. Prace straciłam. Chciałabym aby ktos mi powiedział czy mając juz CPR mam możliwość dostania pozwolenia na pobyt w Danii?? Mam dwójkę dzieci i raczej juz brak możliwości zatrudnienia ze wzgledu wlasnie na nie. Chcialabym zamieszkać z narzeczonym. Wiem że aktualnie jeśli mieli by brac jego dochody pod uwage na czwórkę osob nie da rady. Czy mam jakieś inne możliwości legalnego pobytu tam?

Jomir:
Tylko praca. Narzeczony gdyby Nawet mial odpowiednie dochody niestety nie jest rodzina.

farvela:
Jomir czy na pewno? Kto jak kto ale Duńczycy konkubinat uznają ;) jesli wykazaliby ze mieszkali razem w Polsce "jak rodzina" to wydaje mi się że byłoby to możliwe. Jesli chodzi o dochody - jest możliwa rejestracja z jednego dochodu 4 osób. Tak wlasnie ja kiedyś tu przyjechałam z dwójką dzieci do męża i na poczatku tylko on pracował.

Jomir:
Masz racje, wspolny adres, wspolne konto, wspolne dzieci, chyba maja jakies znaczenie.
Z tym, ze to musi byc jakis dluzszy okres, w sensie nie dwa ostatnie miesiace.

A'propos, nie rozumiem ... nie mozesz isc do pracy bo masz dwojke dzieci?

farvela:
Wiem że w latach... Zakładam ze jesli narzeczony to chyba dłużej niż 2 miesiące :)

No wlasnie... Dzieci to nie przeszkoda w kwestii pracy-dzieci do przedszkola/szkoły i Ty bez problemu możesz pracować-jesli oczywiście chcesz :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej