Ogólne > Podatki

Rozliczenie roczne z malzonkiem

<< < (3/4) > >>

Jomir:
Wydaje mi sie, ze chyba czekaja, na to az zona sie zaloguje, i wpisze zera w swoje dochody. Dlatego on nie moze otworzyc swojej "teczki".

beenpl20:
Wiec najpierw zona zatwierdzila swoje rozliczenie (zero dochodu) potem ja "ofajkowalem" kwoty podane przez skat na swoim rozliczeniu i otrzymalem gotowe rozlicznie ze zwrotem podatku. Wydaje mi sie ze jest tam zawarta informacja o uwzglednieniu niewykozystanego fradragu zony:

--- Cytuj (zaznaczone) ---     9,08 % af 44.000 personfradrag, bundskat -3. 995, 20
 9,08 % af 44.000 personfradrag, bundskat, ægtefælle -3. 995, 20
 3,00 % af 44.000 personfradrag, sundhedsbidrag -1. 320, 00
 3,00 % af 44.000 personfradrag, sundhedsbidrag, ægtefælle -1. 320, 00
27,00 % af 44.000 personfradrag, kommuneskat -11. 880, 00
27,00 % af 44.000 personfradrag, kommuneskat, ægtefælle -11. 880, 00
Nedslag for negativ kapitalindkomst -260, 75
Nedslag for negativ kapitalindkomst, ægtefælle -0, 25
Beregnet skat
--- Koniec cytatu ---

Czy jest to informacja o uwzglednieniu fradragu mojej zony na moim rozliczeniu? A jesli tak to czy jest policzony caly rok czy tylko od miesiaca od ktorego mieszka w Danii?
Pozdrawiam.

Jomir:
Czyli jednak dobrze mi sie wydawalo.
Skoro czekali na zatwierdzenie zony i Twoja teczka sie otwiera, to pewnie wszystko juz jest wliczone/odliczone.
Ale pozostawiam Rodze ocene cyferek.

dorissa79:
Podepne sie do dyskusji i zapytam, czy ktos z Was orientuje sie, czy aby miec status grænsegænger i moc wykorzystac personfradrag niepracujacej zony w Polsce, nalezy miec kontrakt w Danii na czas okreslony, czy to nie ma znaczenia?

Przykladowo, maz pracuje w Danii od 4 lat, kontrakt na czas nieokreslony - moze sie starac o status grænsegænger i tym samym wykorzystac personfradrag niepracujacej w Polsce zony? Czy musi miec kontrakt na czas okreslony?

Z gory dziekuje za ewentualne odpowiedzi :)

roga:
A oto cytat z ogloszenia tutaj na forum:

Podatki(dokonujemy prawdziwych i uczciwych rozliczen podatkowych)  :o ??? :o

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej