Ogólne > Podatki
Jak usunac z rozliczenia Kirkeskat
Rockybor:
Witam,
jak mozna wyrzucic z rozliczenia (Ret årsopgørelsen) Kirkeskat (0.89%)? Nie wiem jakim cudem znalazl sie kosciol w moim roliczeniu za 2016. Jest rowniez w prognozach na 2017.
Idris:
Jezeli nic sie nie zmienilo to jedyne wyjscie jest takie ze pojdziesz do swojej parafii i powiesz tam ze przez pomylke zostales zarejstrowany jako czlonek dunskiego kosciola. Sam raczej nie mozesz tego usunac.
Rockybor:
Tylko ja nawet nie wiem kiedy ta pomylka zaszla i kto mnie zapisala. Tym bardziej do ktorego kosciola naleze.
Idris:
To kiedy/jak ona zaszla nie ma wiekszego znaczenia. Byc moze wtedy gdy po raz pierwszy rejstrowales sie w Danii. Grunt ze zaszla i trzeba to odkrecic. Po prostu znajdz kosciol ( dunski:-) ) w swojej komunie idz do ich biura i powiedz ze przez blad ( najpewniej urzednika) zostales zarejstrowany jako czlonek kosciola dunskiego a nim nie jestes.
No jak na razie nalezysz do Den danske folkekirken 😊
Rockybor:
Dla mnie ma znaczenie kto dokonal tej pomylki. To tak samo jakbys w Pl nagle otrzymalem rachunek do zaplaty od Buddystow, kiedy tak na prawde nigdy nie miales nic z tym doczynienia. Nie wiem na jakim etapie ktos dokonal pomylki. Czy w Kommune czy gdzies indziej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej