Ogólne > Dania i o Danii

Ubezpieczenie pomocy !

(1/2) > >>

Mati00921:
Witam.

Chchialbym zalatwic ubezpieczenie w Polsce abym mogl isc normalnie do lekarza. Wiem ze chodzi o druk e 106 ale czy zeby go miec musze miec zolta i niebieska karte?  czy wogole musze je miec??  jest mozliwosc zalatwienia tego druku w inny sposob be ztych kart? 

dziekuje za pomoc

daniaa:
Co to znaczy "załatwić ubezpieczenie" ?
Gdzie jesteś ubezpieczony, Gdzie chcesz iść do tego lekarza, duńskiego czy polskiego?

happybeti:

--- Cytat: Mati00921 w 28 Cze 2017, 20:30:53 ---Witam.

Chchialbym zalatwic ubezpieczenie w Polsce abym mogl isc normalnie do lekarza. Wiem ze chodzi o druk e 106 ale czy zeby go miec musze miec zolta i niebieska karte?  czy wogole musze je miec??  jest mozliwosc zalatwienia tego druku w inny sposob be ztych kart? 

dziekuje za pomoc

--- Koniec cytatu ---
A masz legalna rejestracje pobytu i CPR ? Jesli tak, bez problemu dostaniesz zolta i niebieska karte.
https://www.borger.dk/sundhed-og-sygdom/Sygesikring-og-laegevalg/EU-sygesikringskortet-det-blaa-kort
Jesli nie- pozostaje Ci jechac do Polski, zarejestrowac sie w Urzedzie Pracy jako bezrobotny i masz ubezpieczenie - bo rozumiem,  ze chcialbys isc do lekarza na NFZ . Aczkolwiek mozesz spodziewc sie kolejek, jesli chodzi ci o specjaliste.

Mati00921:
Mam pozwolenie o prace oraz Cpr tylko z zlatwieniem kart jest problem...  dlatego pytanie czy musze miec te karty i czy jest mozliwosc zalatwienia tego e 106 w inny sposob   aby isc do lekarza na nfz w polsce.. aa dodam iz osoby znajome odrdzaly mi zalozenie tej karty i nie wiem dlaczego? moze sa jakies dodatkowe koszty czy cos??

roga:
Szukasz pomocy i to z wykrzyknikiem, a nie chce ci sie pofatygowac do dzisiejszego watku "zolta karta dla pracownika przygranicznego", gdzie wszystko jest wyjasnione.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej