Ogólne > Podatki

Wypłata feriepenge oraz 'emerytury'

<< < (2/4) > >>

roga:
Wyplata feriepenge nie ma nic wspolnego z borger.dk. To sprawa miedzy toba a pracodawca. Podstawa do wyplacenie feriepenge jezeli chcesz je wyplacic przed normalnym terminem ich wyplacania, jest wlasnie dokumentacja zaprzestania obowiazku podatkowego. Przykladowo wyjechales z Danii 15.7.17. Normalnie musialbys czekac na wyplate feriepenge do  1.5.2018. Jezeli feriepenge przechowuje pracodawca, to zwroc sie do niego, a jezeli administrowane sa przez instytucje Feriekonto, to musisz zwrocic sie do nich wysylajac blankiet/wniosek o wyplate.  Piszesz ze minelo pol roku od wyjazdu z Danii - to nie jest takie wazne. Waznym jest czy uplynal termin pobrania swoich feriepenge za konkretny rok podatkowy, ktory jest duzo dluzszy niz pol roku.   

kalesa:
Wydaje się, że załatwia się to przez borger.dk/feriepenge, napisałem do nich i czekam na odpowiedź. A sprawa jest starsza, tak jak wspomniałem w pierwszym poście wróciłem do Polski latem 2015 po roku pracy

roga:
Ostani termin skladania specjalnego wniosku o wyplate feriepenge za 2015 byl 30.04.2017.

kalesa:
Co to oznacza?

roga:

--- Cytat: kalesa w 08 Wrz 2017, 15:57:50 ---Co to oznacza?

--- Koniec cytatu ---

To co napisalem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej