Ogólne > Podatki
3F odliczenie składki od podatku
(1/1)
robi2007:
witam Wszystkich zainteresowanych ;)
Mam pytanie, chce sie zapisać do związku zawodowego 3F i słyszałem że można składke członkowską odliczyć od podatku, wiecie może coś na ten temat?
Dziękuje za odpowiedź, pozdrawiam, Robert.;)
Klingon:
--- Cytat: robi2007 w 22 Sie 2008, 21:44:18 ---słyszałem że można składke członkowską odliczyć od podatku
--- Koniec cytatu ---
Tak, zwiazki informuja SKAT o wplaconych skladkach i sa one widoczne w rubryce 52. Fagligt kontingent, bidrag til A-kasse, .... Okolo 33% wplaconej kwoty otrzymuje sie z powrotem, pod warunkiem ze placi sie podatek - nie ma sie frikort.
PS. "F3" to jest klawisz, natomiast zwiazki nazywaja sie "3F". ;)
robi2007:
Dzięki za odpowiedź Klingon ;) Nazwe związków pisałem z głowy, a jakoś tak zapamiętałem :)
Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam
ps: ale leje, brrrr...
mirekkph:
--- Cytat: Klingon w 22 Sie 2008, 22:16:45 ---Tak, zwiazki informuja SKAT o wplaconych skladkach i sa one widoczne w rubryce 52. Fagligt kontingent, bidrag til A-kasse, .... Okolo 33% wplaconej kwoty otrzymuje sie z powrotem, pod warunkiem ze placi sie podatek - nie ma sie frikort.
PS. "F3" to jest klawisz, natomiast zwiazki nazywaja sie "3F". ;)
--- Koniec cytatu ---
Czy te 33% zwraca wtedy jesli zaplacilo sie jakikolwiek podatek powyzej frikortu,czy jest tez tak ze to okreslona wartosc uzalezniona od zaplaconego podatku.Czy zwrot moze byc wiekszy od zaplaconego podatku
Nawigacja
Idź do wersji pełnej