Ogólne > Podatki

Środki emerytalne w Danii

<< < (2/6) > >>

elephant:
Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na moje pytanie?
Gdzie jest napisane w duńskich przepisach, że ludzie w wieku emerytalnym otrzymają duńskie emerytury albo dodatki do emerytur w w sowich krajach.
Nie licząc pieniędzy  odłożonych w IP na trzecim filarze.
Może  " Roga " zabierze głos  w tej sprawie?

Jomir:
Jest napisane chocby na borger.dk, A skoro wszystko Wiesz, to Sobie znajdziesz. 
Wszystko o czym napisalam, dotyczy sytuacji, w ktorej zostajesz w Danii. Jezeli wyjedziesz, to bedziesz musial sie bawic z Zus.

elephant:
Ale po co się denerwujesz Jomir.
 Dzięki za informacje, które mi przekazałeś, bo rozwialeś moje wątpliwości.
Wracam do kraju  i chcę być pewny , że masz rację.
Na pewno wiele osób, które to czytają, też znajdą tutaj odpowiedź na nurtujące pytanie. Czy się należy jak wrócę i dożyję emerytury?
Jeżeli czujesz się urażony to sorry.

zpatentem:
Wiem, ze ATP korzystnie inwestuje wplacone pieniadze i sadze, ze nieoplacalna jest wyplata w przypadku wyjazdu.

Sadze ze powinines zadzwonic, albo wyslac email do ATP z pytaniami o twoje niepokoje. Wiem, ze tych pieniedzy nigdy nikt ci nie zabierze. Znam mieszkajacych w Danii ludzi ktorzy co miesiac dostaja rente z Polski, dlaczego mialo by byc inaczej z renta z Dani?

Aha, przypomnialem sobie, ze Jomir to moderator rodzaju zenskiego, czyli moderatorka  :)

Na CNN opowiadali, ze guru prof. Roga jest na nartach w Aspen/USA wraz ze swoja , pelna sukcesow, rodzina.

elephant:
Dzięki za informacje  " zpatentem"
Liczyłem, że takie informacje uzyskamy tutaj.
Nie bardzo wiem co to jest ATP. Wiem co to IP.
W dalszym ciągu ponawiam pytanie?
A dla prof.Rogi- miłego urlopu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej