Ogólne > Pomoc!
Śmierc męża pracujacego w Danii!!!zostalismy z dziecmi na lodzie!pomozcie!
Konstancja408:
Hej.po smierci meza zostalam z 2 dzieci bez srodkow do zycia.Maz ubezpieczony byl i wcpracy i wspominal ze wykupil prywatna polise.Pracodawca milczy, kabusewnikiem tej " firmy" jest jego brat ktory mogl naklonic meza zeby on byl beneficjentem...jak dotrzec do firm ubezpieczajacych jak ubiegac sie o rente dla dzieci czy wyegzekwowac odszkodowanie?maz zmarl nagle w Polsce gdy wyjechal na 3 dni.Co mi jako wdowie i dzieciom przysluguje? Przeciez pracowal legalnie a moje dochody sa niskie.nie stac mnie i brakuje dzieciom na godne zycie.Nie chce fortuny tylko to co nalezy sie chocby jego dzieciom...znacie jakies firmy odszkodowawcze lub prawnikow dla polonii w danii? Blagam pokierujcie mna bo dunskie przepisy to dla mnie czarna magia.ps.nie moge nawet dostac sie do polis pracowniczych, zwiazki zawodowe nie moga mi pomoc bo to jakas " podejrzana" firma budowlana..pewnie znacie...ten brat chyba wszystko mu zabral konta poczyscil przejal abonament z telefonem mial dostep do pensji meza do konta do wszystkiego- nie wiem ale to chyba jakas sytuacja z lekka nielegalna..poinfornowal mnie o smierci meza ze sporym opoznieniem gdy juz zasilek pobrano(kij z tym),znal jego dokladny stan konta gdzie co i jak ale polisy nie chcial wskazac tzn nazwy..Sorki ze tak dlugo..czuje sie bezradna...
willy:
Witam.
W pierwszej kolejności proponowałbym kontakt z Ambasadą: http://kopenhaga.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/kopenhaga_dk_a_18
Jeżeli ktoś bezprawnie pobrał jakiekolwiek pieniądze, to wydaje się że tylko adwokat i dalej sąd.
Skąd twój wniosek że konto zostało wyczyszczone ?
Nie znasz nawet Banku w którym twój mąż miał konto ?
RybkaWillego:
Na stronie ambasady jest lista radców prawnych i kancelarji:
http://www.kopenhaga.msz.gov.pl/pl/informacje_konsularne/sprawy_prawne/kopenhaga_dk_a_121/
@ae@:
Postaraj sie znalezc wszystie mozliwe dokumenty, papiery, umowy, adresy, telefony itd.
Nazwa, adres, telefon, numer firmy w której maz pracowal, umowa o prace, odcinki wyplat, nazwiska, adresy kolegów meza wszystko.
Moze uda sie tobie samej ssprawdzic gdzie i czy wogóle odprowadzal skladki na ubezpieczenie, byl w dunskich zwiazkach zawodowych? Jakich?
Adwokat nie jasnowidz, musi miec dokumenty a i za darmo pracowal tez nie bedzie.
Powodzenia i moje kondolencje
A.
@ae@:
Pytasz co ci przysluguje? Zalezy jakie i czy wogóle mial maz ubezpieczenie.
Rozumiem ze nie byl to wypadek przy pracy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej