Ogólne > Dania i o Danii

Wypłacenie feriepenge

<< < (2/2)

kaweczka1508:

--- Cytat: Jomir w 10 Lut 2019, 16:04:43 ---jezeli konczysz prace w danej firmie, firma ma obowiazek rozliczyc sie z Twoich niewykorzystanych ferie penge, czyli przesyla je na feriepenge konto. Ten proces moze zajac do 6 tygodni.

--- Koniec cytatu ---

Oki rozumiem, a czy muszę sie o to jakos upominac? Czy to juz w ich sprawie jest aby to wysłać? Rozmawiałem z pracownikami innymi i mówili ze to niby różnie, a jak to wygląda w teorii?

Jomir:
W praktyce pewnie wszystko zalezy od firmy. Generalnie nie powinno byc problemu.
Natomiast po tym okresie musisz sie zalogowac przez borger.dk znalezc zakladke feriepenge i zglosic wyplate.
Ferie penge wyplaca pieniadze w ciagu 2-3 dni

Krzysztof85:
Hej. Witam serdecznie. Wiem ze dużo już wyjaśniliście wyżej  ale mam jeszcze pytanie bo nie do końca zrozumiałem na temat wypłacenia feriepenge. Sytuacja u mnie się ma tak ze musiałem koniecznie wyjechać z dnia na dzień z Danii nie zglosilem wyjazdu. W okresie w którym przebywałem w Danii pracowałem dwukrotnie dla vikara i 2 razy dla duńskich firm. Jak i gdzie mogę sie dowiedzieć ile łącznie mam moich feriepenge i co zrobić żebym to mógł wypłacić jak najszybciej?

Z góry dziękuje raz jeszcze za pomoc i odpowiedz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej