Ogólne > Rodzina ...

jaki region w Danii wybrać....

(1/4) > >>

sonniaczka:
Drodzy forumowicze,
wraz z moim partneterm oraz niespełna 14-letnią córką przygotowujemy się do wyjazdu do Danii. Jesteśmy co prawda jeszcze w powijakach ale staramy się ze spokojem i rozwagą podejsć do tematu. Mam do Was pytanie, czy moglibyście napisać w kilku słowach jaki rejon Danii jest według Was "idealny" do zamieszkania i dlaczego? My jesteśmy raczej typami domatorów, uwielbiamy wolny czas spędzać i w domu i wśród przyrody. Oczywiście wypady do kina, jakiejś knajpki ( sporadycznie) czy na większe zakupy też lubimy jednak większość wolnego czasu wolimy spędzać w ciszy i spokoju, którego zapewne w Danii nie brakuje. Obecnie mieszkamy w Poznaniu ale chcemy wyrwać się z tego pędu, gwaru i zaduchu stąd nasza decyzja o wyjeździe. Poza tym chcemy otworzyć w Danii własną firmę ale o tym napisałam w innym wątku.
Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki...
pozdrawiam i dziękuję
ania

yoursoul:
Tutaj wszedzie jest blisko natury . Ja - czytajac o Waszych planach zalozenia wlasnego biznesu - obstawialabym  okolice wiekszych miast : Århus , Kopenhaga , Odense .

vera:
kopenhaga

sonniaczka:
Dziękuję za krókie aczkolwiek konkretne odpowiedzi. Znam jedynie Kopenhagę ale od strony turystycznej, pozostałych regionów jeszcze nie miałam okazji zobaczyć. Tak czy inaczej bez wizji lokalnej nie jesteśmy w stanie podjąć decyzji o wyborze miejsca.
Mam jeszcze do Was pytanie. Czy znacie jakieś stronki www gdzie znajdę ogłoszenia o wynajmie lub sprzedaży lokali użytkowych? Będę wdzięczna za informacje, pozdrawiam

vera:
www.home.dk
http://www.edc.dk/en/Forside/

na szybciora...

no i lokalna prasa

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej