Ogólne > Rodzina ...
pieniądze na dzieci - w Polsce?
robotnik:
Mieszkamy z Żoną legalnie od 6-7 lat, mamy "żółte karty" od samego początku. Urodziło nam się troje dzieci w Danii, posiadają także żółte karty, dostajemy pieniądze na dzieci. Jednakże chcemy na stałe wrócić do Polski i pytanie nasze brzmi "jak długo i czy w ogóle będziemy je dalej dostawać"? Kiedyś gdzieś przeczytałem że będą dzieci otrzymywać te pieniądze do 18 roku życia po przeniesieniu się do innego kraju pod warunkiem że jest to kraj EU - Polska jest w EU. Czy wiecie coś na ten temat? Czy jest to prawda?
Tula:
To jedyne, co udalo mi sie na ten temat znalezc:
http://www.borger.dk/forside/familie-og-boern/oekonomi/boernefamilieydelse#flytning%20til%20udlandet
Moze powinien Pan zapytac gmine o szczegoly?
marti:
Słyszałam, ze nawet jak urodzę dziecko w Danii, to należy mi sie becikowe z Polski. Czy ktoś był może w takiej sytuacji i orientuje się czy to prawda? No bo tak w sumie to moje dziecko i tak będzie miało obywatelstwo polskie..
robotnik:
--- Cytat: marti w 05 Wrz 2008, 18:58:52 ---Słyszałam, ze nawet jak urodzę dziecko w Danii, to należy mi sie becikowe z Polski. Czy ktoś był może w takiej sytuacji i orientuje się czy to prawda? No bo tak w sumie to moje dziecko i tak będzie miało obywatelstwo polskie..
--- Koniec cytatu ---
Becikowe z Polski odebraliśmy wszystkie.
Oczywiście nasze dzieci mają polskie obywatelstwo (i takie chcemy żeby zawsze miały).
Jomir:
Nie wydaje mi sie zeby Panstwo dusnkie chcialo placic na polskie dzieci.
Jesli mieszkacie i pracujecie tu to tak, jesli nie, to nie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej