Ogólne > Kącik Kulinarny

pancake / pandekage - czyli patelniane ciasto

<< < (2/2)

Jomir:
Ja robie nalesniki po poslku i maz nie narzeka.
Gdy on smazy po dunsku to zauwazylam, ze raczej wszytsko robi podobnie, jedynie chyba lyzke wody do tego dodaje.
Aczkolwiek glowy sobie za to uciac nie dam.

heslividur:
oj, tam jest jakaś wysublimowana różnica.. Bo te placuszki są takie puszyste ... no i liczą się proporcje.. a ja ich nie znam.

jedrzej:
Witam!
Można kupic gotowe w Super Brugsen, wystarczy dodać mleko wymieszać i na patelnie ;D. Nazywają się American pancakes, producent Maizena. Pozdrawiam i smacznego!

heslividur:
och, ale cała rzecz w przygotowaniach! poza tym taniej nasmażyć samemu  ;)
najgorsze jest to, że robiłam je chyba z pięć razy, ale miałam zawsze duńską receptę zaczepioną na ścianie, więc jak wróciłam do Polski to rozłożyłam ręce, bo nie pamiętałam czego ile ...
Myślę jednak że za chwil parę przepis tu się pojawi :-)

mawi:
http://poloniainfo.dk/forum?topic=11288.0
Przepis podala  Mirra   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej