Ogólne > Podatki
Feriepenge '08- ostatni dzwonek
s_t_e_v_e:
a jezeli na przyklad zaczelem prace we wresniu zeszlego roku pracowalem 3 miesiace teraz sie zbliza rok od kiedy zaczelem prace i jak to amm rozumiec ????
Dzidek:
Sprawdz ale ja uważam że to jest po prostu rok kalendarzowy czyli od 1.01 do 12.12 i o ile dobrze pamiętam jak kolega mi mówił to od maja zaczyna się składanie wniosków czyli o kaską. Musisz to sprawdzić ale uważam że za te 3 miechy należą Ci się pieniądze a po za tym czytałem dziś gdzieś na forum że kolesie właśnie pracowali w zeszłym roku i teraz maja do odebrania kaske tyle że nie maja adresu i coś tam jeszcze!!
Czyli wnioskując na wypowiedzi Ich pewne jes że feriepenge obliczane jes za każdy miech ale możliwość wybrania kaski jest dopabuse w przyszłym roku kalendarzowym i tego jestem pewien!!!
Z czy ktoś odpowie na moje pytanie heheh :)))??
mala_z_Aarhus:
Wydaje mi sie, ze gdzies sa wyjasnienia Klingona - chyba pierwszy watek w dziale Podatki. http://home25.inet.tele.dk/pl/dk/sitemap.html
Ogolnie: na www.atp.dk na lewej czesci monitora - dzial Privat prosze kliknac na log ind.
Po otworzeniu sie strony pierwsza rubryka na dole: Bestil adgangskode - zamow kod dostepu. Pojawi sie kolejna plansza - prosze podac swoj CPR. Haslo przyjdzie na adres podany w Folkeregister.
Ponownie odsylam do wyjasnien Klingona - chodzi o rok kalendarzowy. Feriepenge, ktore obecnie widnieja na panskiej wyplacie beda dostepne od 1. maja 2009r.
Przy oficjalnie zgloszonym wyjezdzie z Danii - wymeldowanie z Folkergister - pieniadze z Feriekonto sa wyplacane w przeciagu tygodnia...Prosze pamietac, ze czasem bardziej oplaca sie zaczekac z zamknieciem konta w dunskim banku.
Ponownie: http://home25.inet.tele.dk/pl/dk/sitemap.html
Dzidek:
Dzięki mała jesteś naprawdę słodziutka buz...... Naprawdę zależało mi na tej informacji!!
ps.oczywiście to żarcik ale ....
latawiec:
Czy mogę odzyskać należne pieniądze za urlop (za 2007 rok), jeśli aktualnie nie pracuję ale przebywam w Danii? Mam druk z Feriekonto i kod dostępu do strony. Wynika z nich, że mam naliczone pieniądze, które już mi przysługują. Gdzie mam się zwrócić o wypłatę pieniędzy jeśli mój pracodawca zbankrutował?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej