Ogólne > Rodzina ...

wizyta z dzieckiem u lekarza

(1/2) > >>

robotnik:
Czy jak muszę w Danii pójść z dzieckiem do lekarza to muszę brać dzień urlopu, czy raczej prawnie mam płacone za ten dzień?
Jak to jest?

gosc:
Zawsze mozesz pojsc po pracy do lekarza, nawet z soba. Nikt ci za to nie zaplaci, a szkoda marnowac urlopu

Jomir:
To zalezy. Nie wiem jak jest w przypadku zwyklej wizyty u lekarza rodzinnego. Ale jesli jest to wizyta u specjalisty, badania w szpitalu, wizyta w pordadni psychologicznej. To otrzymujesz zwrot za nieobecnosc w pracy. Nie wyplaca go pracodawca, tylko komuna, a o wniosek musisz poprosic na miejscu u lekarza, w szpitalu czy w poradni.
Nie jetem pewna, ale jest to cos okolo 200 koron.

Tula:

--- Cytat: robotnik w 17 Wrz 2008, 07:31:50 ---Czy jak muszę w Danii pójść z dzieckiem do lekarza to muszę brać dzień urlopu, czy raczej prawnie mam płacone za ten dzień?
Jak to jest?

--- Koniec cytatu ---
Za pierwszy dzien choroby dziecka masz placone -- mozesz zadzwonic rano do pracy, zglosic, ze masz chore dziecko, i musza Ci zaplacic za ten dzien normalna, zwyczajowa stawke. Ale taki myk mozliwy jest tylko pierwszego dnia.

prix:

--- Cytat: Mirra w 17 Wrz 2008, 08:38:31 ---To zalezy. Nie wiem jak jest w przypadku zwyklej wizyty u lekarza rodzinnego. Ale jesli jest to wizyta u specjalisty, badania w szpitalu, wizyta w pordadni psychologicznej. To otrzymujesz zwrot za nieobecnosc w pracy. Nie wyplaca go pracodawca, tylko komuna, a o wniosek musisz poprosic na miejscu u lekarza, w szpitalu czy w poradni.
Nie jetem pewna, ale jest to cos okolo 200 koron.

--- Koniec cytatu ---

czy mozesz powiedziec, jak nazywa sie, badz jaki ma symbol wniosek, o ktorym piszesz?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej