Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...
warsztat samochodowy w Kolding
raz:
Czy moze ktos polecic dobry (najlepiej niedrogi) warsztat samochodowy w Kolding (adres). Mam klopot z tłumikiem oraz wyciekiem płynu chłodniczego.
gosc:
nie kus sie na niedrogie, ktore ci zrobia bez rachunku.
pojdz do normalnego, moze nie firmowego
moj znajomy sie skusil na cos takiego i naprawa, ktora miala byc tania kosztowala go bardzo drogo
wymiana tlumika to ok, 1500-1700 kr, ale masz gwarancje na dwa lata
tez mialem cos takiego, tlumik siadl mi w Polsce, wzialem rachunek i dunczyk zwrocil kase za naprawe
tu raczej nie lataja, nie spawaja, a wymieniaja czesci na nowe
motobukiet:
siemano ! jestem w Arhus jeżeli to nie za daleko .jak możesz to określ dokładniej gdzie są wycieki i czy ten wydech jest do naprawy ? mam troche możliwości . skype - motobukiet - dostępny cały dzień . jakie auto? i czy możesz jezdzić ?
raz:
Witam,
Dzieki za slowa otuchy :).
Z wydechem mam od jakiegos czasu problem i w nastepnym tygodniu zamierzalem oddac auto wlasnie do jakiegos warsztatu.
Natomiast wczoraj wieczorem stanalem na stacji benz. (ktora cale szczescie oddalona jest od domu o 100metrow) aby zatankowac - gdy nagle caly plyn chlodniczy od spodu po prostu wyplynal :( (troche sie przy tym "zabulgotalo", "podymilo" i tyle). Odczekalem z 10min aby dojechac te 100metrow - troche plynu wlalem ale wszystko co wlalem od razu wycieklo. Te 100 metrow dojechalem - sam juz nie wiem mozliwe ze bez plynu ale gdy silnik nie byl juz goracy.
Dzisiaj wstalem - patrze przez okno - pod samochodem plama i slady po wczorajszej jezdzie tych 100 metorw.
Generlanie objaw jest taki - ze to co wleje od razu wycieka. Ide zaraz troche popatrzec co to moze byc (wczoraj bylo juz ciemno). Popatrzylem w internecie - to moze nagrzewnica, chlodnica lub po prostu jakis wezyk "odpadl".
Nie znam sie praktycznie na samochodach :( - wleje troche wody (zamiast plynu chlodniczego i popatrze gdzie to wycieka). Auto to Opel Vectra 1,8 z 1994r. Ide popatrzec co i jak i za godzine sie odezwe. Najchetniej po prostu oddalbym auto do warsztatu (i przy okazji aby zrobili wydech) - tylko boje sie ze do warsztatu to nie dojade :( (no chyba ze wypatrze zaraz skad jest wyciek). Moj gg to 391044.
raz:
Hmmm...
Jeszcze raz dzieki za chec pomocy - ale chyba zeskajpowanie sie nie pomoze :( - nie dam rady tez przejechac autem wiecej niz 5 km - znalazlem miejsce gdzie wycieka plyn i nie obejdzie sie bez mechanika (trzeba prawdopodobnie rozebrac to i owo a pozniej co gorsza z powrotem to zlozyc ;) ) dlatego jesli ktos dysponuje adresami (i telefonami - chociaz telefon to akurat mozna moze znalezc w internecie) "SPRAWDZONYCH" mechanikow w Kolding to prosilbym o podzielenie sie swa wiedza ;) - podjade do tego ktory ma warsztat najblizej mojego miejsca zamieszkania.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej