Ogólne > Podatki
cpr wysłany na polski adres
Beata03:
Chodzi mi o ten numer i karte podatkową - oczywiste , że chcę wiedziec jaki podatek oraz ulgi mi przyznano. Niektore banki tylko akceptują ten NIP? A Danske Bank? Zalezy mi bardzo na rozpoczęciu szkoły, jak to moze długo potrwac? JUż złozyłam OD1 .
mala_z_Aarhus:
--- Cytat: Beata03 w 05 Paź 2008, 12:29:24 ---Chodzi mi o ten numer i karte podatkową - oczywiste , że chcę wiedziec jaki podatek oraz ulgi mi przyznano. Niektore banki tylko akceptują ten NIP? A Danske Bank? Zalezy mi bardzo na rozpoczęciu szkoły, jak to moze długo potrwac? JUż złozyłam OD1 .
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, czy ja pisze zbyt niejasno?!
--- Cytat: Beata03 w 05 Paź 2008, 12:29:24 ---Chodzi mi o ten numer i karte podatkową - oczywiste , że chcę wiedziec jaki podatek oraz ulgi mi przyznano.
--- Koniec cytatu ---
Musi pani zaczekac na list, ktory wyslano do pani na polski adres. Nie umiem powiedziec, co jest tam napisane.
--- Cytat: Beata03 w 05 Paź 2008, 12:29:24 ---Niektore banki tylko akceptują ten NIP? A Danske Bank?
--- Koniec cytatu ---
Napisalam, ze niektore banki otwieraja konta na podstawie skatenummer, co zdecydowanie nie pozwala na wysnucie tak daleko posunietych opinii jak pani, bo wtedy po jaka cholera bylby nam potrzebny CPR?
Kazdy bank i jego oddzial moze kabusewac sie wlasnymi zasadami. W banku gdzie jestem klientem nie robi sie problemu osobom bez CPRu w zalozeniu konta, ale nie dostaja oni innej karty niz tej do bankomatu, co czasem moze utrudniac zycie. Oczywiscie po przyniesieniu "zoltej karty" automatycznie dostaje sie standardowa Dankort.
Musi pani zapytac w pani oddziale DB.
--- Cytat: Beata03 w 05 Paź 2008, 12:29:24 ---Zalezy mi bardzo na rozpoczęciu szkoły, jak to moze długo potrwac? JUż złozyłam OD1 .
--- Koniec cytatu ---
Pojecia nie mam. Te pytania prosze kabusewac do Stastforvaltning.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej