Ogólne > Podatki
żona, ulgi, podatki, rozliczenie
Patrycja12:
A ja się z Tobą nie zgodzę ,byliśmy w skacie z moim pozwoleniem na pobyt ,aktem małżeństwa poza numerem cpr na który czekam i pani urzędująca w skacie odprawiła nas z kwitkiem ,powiedziała,że możemy wrócić jak będę miała numer cpr ::)
Jomir:
Widocznie znow o wszystkim decyduje wiedza badz niewiedza urzednika.
Gdy moj maz mial ulge, ja nnie tylko nie mialam cpr, ale tez i pozwolenia na pobyt.
Dodam, ze bylo to w czasach, kiedy o UE-opholdzie dla Polakow nikt nie slyszal.
Dziwne by to dla mnie bylo, ale moze obywatelstwo malzonka ma jakis wplyw na to?Mniemam jedynie.
Patrycja12:
Tak jak piszesz,wydaje mi się,że decyduje tu wiedza bądź niewiedza urzędnika ...
Klingon:
Jezeli malzonek mieszka w Danii to tez ma cpr i ulga jest automatycznie przyznawana.
Natomiast jezeli malzonek mieszka w Polsce to nie ma cpr i ulge trzeba wpisac w rubryke 59.
--- Cytat: nodan w 19 Gru 2008, 10:14:50 ---A co do ulgi, gdy moja żona była jeszcze w Polsce ( nazywana małżeńską) czy aby ją otrzymać wystarczy dostarczyć tylko akt małżeństwa czy także zaświadczenie o wspólnym zameldowaniu - bo gdzieś coś takiego przeczytałem?
--- Koniec cytatu ---
Odpowiedz jest na stronie SKATu do ktorej powyzej podalem link:
"... zglos sie do biura obslugi interesantów wlasciwego urzedu gminy i pamietaj o zabraniu:
* Aktu malzenstwa
* Dokumentu poswiadczajacego wspólne miejsce zamieszkania w kraju pochodzenia - np. zaswiadczenie o wspólnym zameldowaniu."
lilianek_oz:
Iile wynosi ulga osobista w tym roku
dzieki
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej