Regionalne > Kopenhaga
meldunek
piotr2525:
Witam.Czy jest taka morzliwość zameldowania się w Duńskim urzędzie pocztowym(tymczasowo) ,czy z takim meldunkiem morzna załatwić karte do lekarza.DZiękuje.
Jomir:
Chcesz sie zamelodowac na poczcie???
To prywatna instytutcja, rownie dobrze moglby probowac w Netto czy na stacji benzynowej.
A serio, zameldowac sie mozna tylko i wylacznie w Folkeregistret.
Mysle, ze zmylilo Cie to, ze w przypadku zmiany adresu zostawiamy formularz na poczcie, ale to jest po prostu przekabusewanie korespondencji. Nie ma zadnego wymiaru prawnego.
piotr2525:
masz racje,a czy moge załorzyć skrzynke pocztową na kturą będą przychodzić pisma,listy itp..(niejestem zameldowany)
mala_z_Aarhus:
O ile pamietam, aby zalozyc skrzynke pocztowa nalezy wykazac sie jakims dokumentem z adresem itd.
Te same zasady obowiazuja jak w Polsce.
PTommy:
Z tymi meldunkami tutaj to całkiem jest powalone.... zaliczyłem juz ich kilka i z tego co widzę to moge sie zameldować w dowolnym miejscu bo nikt i nic w Folkeregister nie wymaga.....Więcej nawet... Juz kiedyś to wspomniałem ..."udzieliłem" koledze adresu korespondencyjnego.... jak potem się okazało został zameldowany w mieszkaniu...i jego kolega też - ja oczywiscie nic o tym nie wiedziałem. Wyszło to dopabuse przy opuszczaniu mieszkania. Dlatego piotr2525 najlepiej znajdż kogokolwiek kto ci bedzie oddawał przesyłki idź do FR i zgłoś ze jest to twój adres i po sprawie
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej