poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Pozegnanie z GoTTie .  (Przeczytany 5684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +21/-1
Pozegnanie z GoTTie .
« dnia: 07 Paź 2006, 00:22:56 »
.
Od 19.03. wspólpracowalem z GoTTie na tym portalu . Kiedy wybuchla afera JSC które placilo ludziom zatrudnionym przy pieczarkach , pomidorach i kwiatach glodowe stawki po 30 kr za godzine wspólnie umiescilismy na stronie glównej artykul o tej firmie . Ale wkrótce potem nasze drogi zaczely sie rozchodzic - ja zadalem przywrócenia do pracy bezprawnie zwolnionych kobiet i zapowiadalem szykanowanie firmy JSC na portalu w razie niespelnienia tego zadania - GoTTie natomiast spotkal sie z firma JSC i dal sie przekonac ze wszystko co oni robia jest w porzadku . Dawal temu wyraz wielokrotnie na róznych portalach zachecajac nowoprzybylych do Danii do szukania pracy przez posredników . W dzisiejszej dyskusji na innym portalu ujawnione zostaly wielorakie powiazania GoTTie z ta firma .

Wobec coraz powazniejszych znanych mi zarzutów wobec JSC - m.in. terroryzowania pracowników grozba wyrzucenia z pracy , przechwytywanie i czytanie korespondencji do pracowników , wymuszanie skladania falszywych oswiadczen i szantazowanie deportacja w wypadku odmowy nie moge moja obecnoscia tutaj sankcjonowac relacji tego portalu z firma JS Consulting . Pisalem tutaj bo bardzo mi sie podobalo zlowo niezalezny w tytule . Mysle ze na to slowo ten portal juz nie zasluguje ....

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
Kontakt .
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Paź 2006, 00:29:30 »
.
Dla osób które chcialyby sie ze mna skontaktowac podaje moje namiary :

e-mail : grzegorz_odense@hotmail.com

Skype  : Grzegorz_Odense

Mozna mnie tez bedzie spotkac na portalu www.polonia.danmark.nu
« Ostatnia zmiana: 16 Maj 2008, 01:08:18 wysłana przez Grzegorz_Odense »

Offline GoTTie

• Przyjaciel Portalu
  • Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +19/-6
Odp:Kontakt .
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Paź 2006, 09:32:28 »
Moim zdaniem bezpodstawne niszczenie wizerunku firmy majac jedynie niepotwierdzone przeslanki do tego jest nie fair. Jesli firmie nie zostanie udowodnione oraz nie zostanie skazana prawomocnie za \"terroryzowania pracowników grozba wyrzucenia z pracy , przechwytywanie i czytanie korespondencji do pracowników , wymuszanie skladania falszywych oswiadczen i szantazowanie deportacja w wypadku odmowy, to nie mam prawa oficjalnie zamieszczac takich informacji na stronie glownej portalu. Dla przypomnienia FS pisalo artykuly o \"ciasnych kurnikach\" jako mieszkaniach JSC, co okazalo sie nieprawda.

Forum to co innego, kazdy tu moze wyglaszac swoje opinie na temat wszystkiego, lecz bez wulgaryzmow i atakow personalnych.

Dlatego z calym szacunkiem dla Pana Grzegorza, nie moge sie zgodzic na wieczne szykanowanie JSC, skoro znana mi jest druga strone medalu.

Pozdrawiam.

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
Uczciwa firma = jeszcze nie ma prawomocnego wyroku
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Paź 2006, 11:42:24 »
.
Jak napisalem wyzej nie moge moja dalsza obecnoscia na portalu sankcjonowac jego zwiazków z firma JS Consulting o której mam bardzo obciazajace informacje . Oczywiscie pozostaje sprawa udowodnienia ich do czego mam nadzieje powolane do tego instytucje doprowadza - ale nie mam zamiaru chowac glowy w piasek i udawac ze wszystko jest OK skoro jeszcze nie ma prawomocnego wyroku . Tym razem to nie sa jaja które robilem sobie w przeszlosci z tej firmy - z góry zreszta o tym informujac . To jest prawda która na pewno wczesniej czy pózniej wyjdzie na jaw . Ci natomiast którzy usiluja tego mimo wielu ostrzezen nie widziec biora na siebie wspólodpowiedzialnosc za wspólprace z nimi ....

Baska

• Gość
Odp:Uczciwa firma = jeszcze nie ma prawomocnego wyroku
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Paź 2006, 15:45:03 »
Czy napewno widziales wszystkie mieszkania JSC?Mysle ze nie...A pozatym czy wiesz ze nie ktorzy mieli tzw pokoje przejsciowe,czyli na korytarzu.A pozatym w firmie sa coraz dziwniejsze klimaty,szczegolnie dotyczy to kabusewcow firmy zajmujacych sie kontrolowaniem polskich pracownikow,atmosfera jest conajmniej dziwna...

XXX

• Gość
Odp:Uczciwa firma = jeszcze nie ma prawomocnego wy
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Paź 2006, 23:13:51 »
Jeszcze troche i kabusewcy, Pani..., beda jak kapo we Wloszech! Bo powoli chca do tego doprowadzic zeby ten \"zwykly\" pracownik nie smial sie odezwac do \"szefostwa\" no przyjmowal z pokora wszystkie ich pomysly!

Offline Grzegorz_Odense

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
Odp: Pozegnanie z GoTTie .
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Paź 2008, 12:44:25 »
Dwa lata temu zaprzestalem wspólpracy z portalem www.poloniainfo.dk ( bylem wtedy redaktorem ) w protescie przeciw zwiazkom Gottie´go z firma JS Consulting z Odense ( m.in. przyjecie pracy u nich ) . Teraz nie ma juz zadnych watpliwosci ze byla to zlodziejska firma która 18.09.08. oglosila upadek zeby nie placic zasadzonych dla Polaków odszkodowan . Podaje link do artykulu w Fyens Stiftstidende a ponizej jego tlumaczenie .

http://www.fyens.dk/article/1085942:Business-Fyn--20-faglige-sager---mod-vikarfirma-under-konkurs

---------------

20 spraw zwiazkowych przeciw upadlej firmie wikariuszy .
03. oktober 2008 14:25 Af OLE FRANK RASMUSSEN

Zagraniczni wikariusze byli oszukiwani w wielkim stylu w fynskim biurze JSC Recruitment .
O tym informuje Nyhedsbrev 3F .

Biuro wikariuszy które wczesniej nazywalo sie JS-Consulting, musialo w ciagu ostatnich 2 lat i wponad 20 sprawach zwiazkowych zaplacic 336.421 kr zagranicznym wikariuszom . To pokazuje obliczenie które Nyhedsbrevet 3F zrobil na podstawie spraw zwiazkowych które 3F prowadzilo przeciwko firmie .

- Tu jest mowa o systematycznych oszustwach, i jestem przekonana ze tylko zobaczylismy czubek góry lodowej, mówi Bettina Skjold Andersen, sekretaz branzowy w 3F Odense GOPS, do Nyhedsbrevet 3F .

Przeglad spraw pokazuje, ze to fynskie biuro wikariuszy oszukiwalo pracowników m.in. na placach, emeryturze, pieniadzach wakacyjnych oraz naleznosciach za dni wolne od pracy i niedziele i swieta, pisze Nyhedsbrevet .

W ponad polowie z tych wiecej niz 20 sprawach zwiazkowych zdobylo 3F pieniadze dla zagtranicznych wikariuszy w roku 2008.

Wlasciciel JS Recruitment, Jesper Skouv poprosil 17.09.2008 o ogloszenie upadlosci jego firmy, ale jego zona, Magdalena Barbara Skouv, przejela 23.09. dzialalnosc z moca wsteczna od 18.09.

Zona wysyla teraz poprzez firme Jobpower A/S tych samych polskich wikariuszy do tych samych dunskich firm w Danii.

Nyhedsbrevet 3F próbowal bezskutecznie uzyskac komentarz od Jesper Skouv i Magdaleny Barbary Skouv .

-------------------

Przez 2 lata administrator portalu www.poloniainfo.dk ( dawniej www.poloniadenmark.info ) Gottie zachecal Polaków do pracy w tej firmie piszac na wielu portalach - a takze w watkach o JS Consulting w Polsce ( np. www.gazeta.pl ) - ze dobrze jest zaczac prace w Danii u posrednika i.t.d. Tymczasem o czym dobrze wiedzial pracujac u nich i co ja usilowalem wielokrotnie ujawniac - firma okradala Polaków na wszystkim - stosujac przy tym terror psychiczny i zwolnienia wobec tych którzy próbowali sie upominac o nalezne im  wynagrodzenie . Wiele z moich wypowiedzi na www.poloniainfo.dk zostalo usunietych - ale i tak pozostaly slady w kilku watkach o JSC wiec pewnie wyszukiwarki je znajda . I TAK W KONCU PRAWDA WYSZLA NA JAW .
« Ostatnia zmiana: 30 Paź 2008, 17:44:39 wysłana przez Grzegorz_Odense »

poloniainfo.dk

Odp: Pozegnanie z GoTTie .
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Paź 2008, 12:44:25 »

do gottie

Zaczęty przez @nn@Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 6748
Ostatnia wiadomość 14 Mar 2006, 10:33:08
wysłana przez GoTTie
Do gottie

Zaczęty przez anonimDział Hydepark