Ogólne > Pomoc!
wymiana korony
Joachim:
Witam serdecznie :P .Mógłby mi ktoś podać informację odnośnie wymiany korony na złotówki w Danii najlepiej koło Alborg chodzi mi o kursy abym miał porównanie z kursami w Polsce . Z tego co się dowiedziałem najtaniej jest przelać kasę przez internet najlepiej przewalutowane w Danii gdyż kurs prawdopodobnie jest wyższy o 2gr na jednej koronie .Mam pytanie czy lepiej byłoby wymienić w Duńskich kantorach i przelać złotówki motywuje to tym ponieważ w polsce kantory mają przeważnie lepsze kursy.Serdecznie pozdrawiam pa:)
Grzegorz_Odense:
.
W Danii nie ma kantorów - sa tylko banki które stosuja kurs kupna i sprzedazy . W telewizji ( TV2 ) mozna zobaczyc te kursy na tekscie TV i porównac z polskimi - chyba strona 551 ( gdyby nie ta to indeks jest na str. 101 - trzeba szukac pod Valuta )
GoTTie:
Najbardziej oplca sie przywiesc korony z Polski. Tu w banku mozesz sprzedac zlotowki i za kazde 100 PLN dostaniesz 185 DKK. Jesli przywieziesz euro to za 100 euro dostaniesz 736 DKK. Bank kasuje za te usluge 20 DKK o ile nie masz u nich konta. Jesli w Polsce w kantorze korone kupisz taniej niz 0,54 PLN to sie nie zastanawiaj.
Grzegorz_Odense:
.
To chyba nie ten problem zeby kupic korony jak najtaniej . Korony sie zarabia - a wydaje zlotówki ;-)
Joachim:
Witam sedrecznie to prawda że najtaniej jest kupić korony w Polsce jednak może źle sformuowałem pytanie ponieważ chodziło mi o wymiane korony na złotówi w Danii za jak najkorzystniejszą cene i przelanie kasy do Polski ponieważ kurs w Polsce wynosi około 0.527 przy sprzedaży a kupno to około 0,515 a gdzieś tutaj wyczytałem że można wymienić korony po wyższym kurskie niż w Polsce Dziękuje za odpowiedzi pa
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej