Ogólne > Podatki

Małżenstwo a utrata diet i mieszkanie socjalne a utrata diet

<< < (4/6) > >>

Jomir:
 ;D

lilianek_oz:
Czesc Gosc
Czy mozesz do mnie napisac na priv

Klingon:

--- Cytat: Gość w 13 Lis 2008, 13:05:30 ---Jeśli przedstawię im kontrakt na krócej niż 12 miesięcy, stałe zameldowanie w Polsce, a pracodawca nie zapewnia mi wyżywienia ani noclegu, to świętym obowiązkiem SKAT jest dać mi odpis.
--- Koniec cytatu ---
Czyli wystarczy spełnić te 3 warunki i SKAT musi dać odpis. W końcu rzetelna informacja od osoby która wypowiada się na tematy o których ma pojęcie i nie wprowadza ludzi w błąd. :)

PS. SKAT chce być mądry i robi tylko ludziom mętlik w głowie pisząc, że prawo nie daje możliwości postawienia stałych reguł i ocena, czy przysługuje tobie odpis, jest zawsze konkretna, i zostaje podjęta indywidualnie dla każdego pracownika. Eeh, te urzędasy. ::)
"Loven gør, at det ikke er muligt at opstille nogle håndfaste regler om, at en bestemt afstand, bestemte arbejdsforhold eller et bestemt tidsforbrug til transport altid betyder, at du som lønmodtager er på rejse. Bedømmelsen af, om du er på rejse, er altid konkret, og sker individuelt for hver enkelt lønmodtager."
Źródło: Få godtgørelse eller fradrag for dine rejseudgifter

--- Cytat: Gość w 13 Lis 2008, 13:05:30 ---Dla Skat, to ja mogę wziąć ze sobą całą rodzinę z babką, szwagrem i wąsatym wujem i rwać truskawki przez 3 miesiące i urzędu to nie obchodzi.
--- Koniec cytatu ---
Między innymi też rodzina ma wpływ na określenie "en sædvanlig bopæl".

Jomir:

--- Cytat: Gość w 13 Lis 2008, 13:05:30 ---Ja wiem, że każdy chce być mądry, ale proszę Państwa, przez nierzetelne informacje ludzie mogą stracić nie małe pieniądze.

--- Koniec cytatu ---

Na szczescie madrzy superbohaterowie czuwaja.
I nie dopuszcza by banda niedoinformowanych glupkow, szerzyla bledne informacjie.
Tylko po co te madre ludziska sluchaja slow tych glupcow.
Przeciez zawsze mozna pojsc i sie dowiedziec. Zadzwonic i zapytac. Poczytac w internecie.
Nie ma po polsku???? Oj, jaka szkoda.....
W takim razie, zamiast zglaszac tu nie uzasadnione pretensje, chyba lepiej podziekowac tym, ktorzy to potrafia, a przede wszytskim maja ochote!!! poswiecac swoj PRYWATNY czas na udzielanie NIEODPLATNYCH informacji. 
Za godzine w biurze rachunkowym placi sie 500 koron. I tam, w razie udzielenia informacji blednych, mozna awet Pania/Pana opiorkac, tudziez do sadu pozwac.
A tu za darmoche doradzam cieszyc sie, ze jest informacja jakakolwiek i sobie ja ewentualnie zweryfikowac.

A co do strat finansowych: to traca nie ludzie, a gospdarki obydwu krajow w wyniku przestepstw i wykroczen podatkowych jakich dokonuja biedni, ciemiezeni obywatele.

tyszczak73:
Witam  też jesteśmy tu całą rodziną.Ja byłem pierwszy żona z dziećmi dojechała po około miesiącu, i straciłem ulgę i nic nam się nie należy bo jesteśmy całą rodziną.Nie interesuje ich że mieliśmy i mamy umowę na 6 miesięcy i mieszkanie w Polsce  :(.Tylko tez słyszałem że SKAT w każdym rejonie inaczej podchodzi do tego.Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej