Ogólne > Kącik Kulinarny

Mąka

<< < (2/2)

mawi:
http://www.torvet.dk/images/products/medium/7296af60-fff8-4ebb-9211-0f0a26abcb78.jpg
hvedemel økologisk
najlepsza  jest ,
jeżeli chcesz do chleba czy bułek to dobrze kupić jest gotowe mąki z większą zawartością glutenu

Jomir:
Wysoka zawartosc glutenu ma wplyw na jakosc chleba pszennego  i jest wskaznikiem mak pszennych. Szukamy w tym przypadku jak najwyzszego wskaznika glutenu (UWAGA na maki modyfikowane!!!).

Dla maki zytniej ma znaczenie liczba opadania. Tym razem powinna byc jak najnizsza.

Czytajcie dokladnie informacje na opakowaniach. NIe wiem jak jest w Danii, bo kupuje kilogram najzwyklejszej maki na dwa miesiace.
Natomiast w Polsce kupowalam kazdego miesiaca kilkadziesiat ton, wiec jakies doswiadczenie mam. Tak wiec w Polsce wszystkie gotowe mieszanki przemyslowe, az buzowaly od polepszaczy - substancji spulchniajacych, czasem tez konserwujacych, Jezeli tego nie bylo, to choc Vitamina C, ale musialy byc podprawione.

Nie mowie, ze tak tu jest, tylko polecam poczytac :)
Milych wypiekow....


Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej