Ogólne > Hydepark

Narzekalnia

<< < (40/105) > >>

guniek:
Troche nieskładnie mi to wyszło, miałem na myśli ze przyjezdni nie wnoszą nic do społeczeństwa

Svaria:
:) przecierz ja nie napisalem ze podatkow nie place :)
nie znam nikogo komu sie podoba placenie podatkow

a akurat jezeli chodzi o korzystanie z socjala to i tak i tak moja "nalezna" dola sie marnuje bo zazwyczaj wybieram prywatne instytucje :) (przykladowo sluzbe zdrowia)

Jomir:
Ja lubie placenie podatkow. Nie lubie jedynie tego, ze ich czesc jest spozywana przez cwaniackow (co to tylko kombinuja jak nie placic) i obibokow (siedzacych na socjalach).
W stosunku do innych grup spolecznych np: dzeci, niepelnosprawnych, emerytow itp. nie mam zadnych zastrzezen w kwestii solidarnosci spolecznej.

Svaria:
Mirro a zastanawialas sie kiedys w jakim stopniu taki obibok ciebie "okrada" ? Bo wdg mni ejest to naprawde kropla w morzu w stosunku do tego jak bardzo jestesmy okradani przez panstwo (nie istotne czy to Dania, Polska czy tez jakiekolwiek inne panstwo - wszystkie w takim czy innym stopniu postepuja podobnie) coraz to nowymi podatkami, regulacjami, oplatami, certyfikatami itd....

Co mnie najbardziej boli w tym wszystkim to to ze neistety jedyne co mozna z tym zrobic to ponarzekac poniewaz pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc :( i niestety trzeba placic.

A "sprawiedliwosc spoleczna" zabija prawdziwa miedzyludzka solidarnosc i wsparcie.

Jomir:
Ja nie powiedzialam. ze mnie okrada!. Okrada spoleczenstwo.
Kropla w morzu powiadasz?
Sredni zasilek 7.000 koron, sredni podatek tez mniej wiecej tyle .... a gdyby to tak przeznaczyc te pieniadze na dodatkowa rehabilitacje dziecka? Tak, jednego dziecka!!! Ale czy nie lepiej wydac te pieniadze w ten sposob???

A moze uzupelnic wyposazenie labolatorium na uczelni???

Owszem, ze w Danii poki co panuje dobrobyt, ale nie nalezy zapominac, w ubieglym roku po raz pierwszy pojawil sie deficyt budzetowy w panstwie dunskim!!! Nieduzy jezeli porownamy z wynikami Polski, ale jednak deficyt!!!.
Po pierwszym polroczu 2009, wiekszosc gmin tez odnotowala deficyt.... Czyli drugi rok deficytu....
Koldra jak widac staje sie za krotka.... Trzeba bedzie ciac...

Niestety z proznego i Salamon nie potrafil nalac... Tak wiec, jezeli niektorzy beda tylko ze wspolnego worka brac, to zabraknie... Matematyka jest bezwgledna...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej