Ogólne > Hydepark

Narzekalnia

<< < (45/105) > >>

Roslinka:
a ja narzekam bo na tarasie wyroiły mi sie latające mrówki - obrzydlistwo. Ogrødek mi zarósł nie tym co potrzeba, ogørki w szklarni maja po metrze dlugosci, sciełam 3 drzewa a teraz durna musze sprzątać a i to jeszcze nie wszystko bo telewizor padł i mam przepychanki ze sklepem gdzie siedzą niedouczone durnie

emerytka:
Wymeldowalam sie z polskiego adresu i po 3 miesiacach polski bank zablokowal mi konto, nie moge korzystac z pieniedzy, ktore mam zgromadzone

Jomir:
Roslinko... hehe... lacze sie w narzekaniach...
NIe mam co prawda ogorkow w szklarni, ale kurcze mrowki na tarasie i od groma poscinanych krzaczorow...
Telewizor mi co prawda nie padl, ale zamowilismy wlasnie antene satelitarna i mily pan zadzwonil, by nas poinformowac, ze najwczesniej moga ja podlaczyc 24 sierpnia :)
Co do niedouczonych durniow :) wszytsko przede mna :) jutro ma przyjechac nowa pralka, wiec moze sie okazac :) ze bede sie musiala poprzepychac w sklepie...
Widze, ze na tym samym kulawym wozku sie tluczemy  ;D

madzialenasz:
Macie tez takie cos, ze na ulicy w restauracji, butikach, jak rozmawiacie po dunsku to zaraz jakis dunczyk sie patrzy bo slyszy obcy dialekt?ja caly czas to zauwazam....a w pracy to odrazu pada skramentalne pytanie " z kad jestes" i zgadywanie w kolejnosci: szwecja, norwegia, bornholm..... i sama wkoncu mowie ze z Polski.....
Ale chodzi o to ze wlasnie znowu bylam jak tykajca bomba...bylismy z mezem restauracji i obok przy stoliku siedziala jaks rodzina i oczywiscie kobiecie wpadlo w ucho jak rozmawiam zmezem i musialo jej wpasc ze Moj dunski jest z dialektem , bo cholera jasna gapila sie pozniej na mnie jak na zjawisko....az jest mi sie odechialo...wiem ze patrza sie nieraz ludzie z ciekawoscia bo slysza obsy dialekt, ale dzis juz mialam dosc.....Jestem tu jedynym obcokrajowcem czy co !!!Moj maz tlumaczy , ze to dlatego, ze moglabym uchodzic z adunke bo jestem biala, ale jak slysza dialekt, to wtedy ich zastanawia " z kad Ona jest kurcze"......Wrrrrr dzis mialam dosyc, czekalam az zapyta "hvor kommer du fra?"

123123:

--- Cytat: rey2000 w 04 Sie 2009, 16:27:18 ---Narzekam na wszystkich ,,przemądrych,,którzy odsyłają do- google-przypomina mi to panią w urzędzie,która właśnie grzebie w uchu i mówi 2 piętra wyźej, albo ..w gablocie na korytarzu wszystko jest napisaneee!!...(a kawa stygnie) ;D ;D ;D

--- Koniec cytatu ---
a ja narzekam na wszystkich "myślących inaczej", co np. w wątku o biletach autobusowych pytają o pociąg.... ???

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej