Ogólne > Podatki

feriepenge

<< < (2/3) > >>

Karpatek:
Nie, no super Klingon, czek dojdzie na moj ostatni znany dunski adres, gdzie mieszka juz calkiem ktos inny (wiem, ze jakis muslim a wlasciciel mieszkania jest obecnie w USA) co to mi daje?

Nie sadze, ze ATP "sprytnie" wysle go na moj polski adres, mimo, ze na kopii druku o wymeldowaniu z komuny, jaki im zostawilem w recepcji on widnieje.
Nie przypuszczam, ze wpadna na to. Z reszta nic to nie zmieni. Jezeli dostane czek do Polski, bede mogl tylko powiesic go sobie na scianie...

A jezeli nawet czek bedzie na mnie szczesliwie czekal w Danii, to trzeba by sie udac do Danii, celem jego realizacji. Mieszkam na Pomorzu, czyli prom ze Swinoujscia, lub samolot z Gdanska, moze przez Niemcy..To stracony czas i pieniadze...

A przeciez wszystko bylo juz "obgadane" i napisane na miejscu w ATP.

Malo tego. Wysmarowalem saznistego maila na adres fk@atp.dk oraz cc. na atp@dk - ale w tonie proszacym i... otrzymalem info z automatu, ze nie odbieramy informacji wysylanych na powyzsze adresy w ten sposob i proponujemy uzycie odpowiedniego formularza do kontaktu na naszej stronie, ktory...nie dziala. Nie ma go, amba fatima, ni ma.

Toz to skandal czystej wody, olewanie klienta i tumiwisizm.

Z reszta zaraz do nich zadzwonie.

Malo tego, zamierzam zlozyc na nich skarge do Arbejdsdirektoratet. Na stronie borger.dk jest do tego przeznaczony formularz i nie omieszkam go uzyc.

Klingon:
Na dole tej strony jest link i przetlumaczenie ATP fomularza: http://home25.inet.tele.dk/pl/FerieKonto/index.html
Wiele funkcji jest napewno zautomatyzowanych, jak np. wysylanie poczty, dlatego adres powinien byc polski. Jestes pewien ze twoje konto jest naznaczone jako Nemkonto - w przeciwnym wypadku wysylany jest czek. Ewt. podawanie sie za ciebie i wybranie pieniedzy z czeku byloby oszustem i to melduje sie na policje (mialem kiedys taki przypadek).
Czy napewno nie mozna zrealizowac dunskiego czeku w Polsce? ???

PS. Wierzacy muslimi nie kradna. :)

ego:
dostałem kod "Angangskode" zalogowałem się na stronie atp i nie bardzo mogę znaleźć kwotę ferienpengi może ktoś się tam logował i wie gdzie to się patrzy???

Zapys:
Witam mam pytanie po dodaniu wszystkich skladek na ferie z roliczen wyszko mi ze powinienem dostac okolo 16tys, a wchodzac na strone ATP i logujac sie wychodzi mi ze mam tylko 11.5 tys czy to wina mojego pracodawcy czy ATP daje tylko jakis procent od skladek POZDRAWIAM

K3:

--- Cytat: Zapys w 27 Lis 2008, 19:40:42 ---Witam mam pytanie po dodaniu wszystkich skladek na ferie z roliczen wyszko mi ze powinienem dostac okolo 16tys, a wchodzac na strone ATP i logujac sie wychodzi mi ze mam tylko 11.5 tys czy to wina mojego pracodawcy czy ATP daje tylko jakis procent od skladek POZDRAWIAM

--- Koniec cytatu ---

pewnie liczyłeś odkładane kwoty brutto, a ATP pokazuje ile dostaniesz, czyli kwotę netto

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej