Ogólne > Podatki
nowa karta podatkowa
risones:
Witam wszystkich
Mam pytanie z cyklu ZNOWU TO SAMO a mianowicie kończy mi sie kontrakt pod koniec lutego i czy powinienem juz wystąpić do skat-u o wydanie nowej karty podatkowej na rok 2009 czy do końca kontraktu tj koniec lutego bedzie obowiązywac ta stara i po otrzymaniu nowego kontraktu zwrucic sie do skat po nową kartę. pisze o tym ponieważ nie chce obudzic sie z ręką w nocniku, proszę o radę.
POZDRAWIAM
K3:
--- Cytat: risones w 06 Gru 2008, 18:42:52 ---Witam wszystkich
Mam pytanie z cyklu ZNOWU TO SAMO a mianowicie kończy mi sie kontrakt pod koniec lutego i czy powinienem juz wystąpić do skat-u o wydanie nowej karty podatkowej na rok 2009 czy do końca kontraktu tj koniec lutego bedzie obowiązywac ta stara i po otrzymaniu nowego kontraktu zwrucic sie do skat po nową kartę. pisze o tym ponieważ nie chce obudzic sie z ręką w nocniku, proszę o radę.
POZDRAWIAM
--- Koniec cytatu ---
karta na kolejny rok jest generowana automatycznie w grudniu, na podstawie twojego tegorocznego dochodu.
Od tego roku jest wysyłana elektronicznie do każdego pracodawcy, więc nie dostaniesz wersji papierkowej.
Jeśli przewidujesz jakieś istotne zmiany twoich dochodów, lub ulg, to korekty możesz nanieść w ciągu roku.
teddy:
K3 - Dziekuje za odpowiedz ,chcialem tez o to zapytac. Uwazam ze takie odpowiedzi pomagaja naszym rodakom poruszac sie w gaszczu obcych przepisow prawnych. Uff ! nareszcie bez znanaego mi zdania " a rozliczyles sie z podatkow w Polsce". Pozdrawiam Serdecznie.
coma_berenices:
K3, wraz z ostatnim rozliczeniem wypłaty dostałam informację od pracodawcy właśnie o elektronicznej karcie podatkowej. Była tam też informacja o tym, że muszę upewnić się czy karta podatkowa jest rzeczywiście gotowa i wysłana pracodawcy na stronie www.skat.dk. Wiesz może jak to zrobić? Z góry dzięki.
K3:
--- Cytat: teddy w 07 Gru 2008, 12:28:10 ---K3 - Dziekuje za odpowiedz ,chcialem tez o to zapytac. Uwazam ze takie odpowiedzi pomagaja naszym rodakom poruszac sie w gaszczu obcych przepisow prawnych. Uff ! nareszcie bez znanaego mi zdania " a rozliczyles sie z podatkow w Polsce". Pozdrawiam Serdecznie.
--- Koniec cytatu ---
było o tym już nie raz na forum, mogłeś poszukać ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej