Ogólne > Podatki

Ośmio procentowcy

(1/4) > >>

Ciekawy:
Wszyscy ktorzy placil w danii 8% i w polsce musieli sie rozliczyc.Czy mozecie podzielic sie swoimi doswiadczeniami.Napiszcie  ile musieliscie doplacic za rok 2007.Bo wiele postow mowi jak to zrobic i ile trzeba bedzie zaplacic ale nikt nie pisze ile zaplacil?Dlaczego?Czy nikt sie nie rozliczyl w polsce???????????

roga:
Wszystko jest relatywne. Sama doplata podatku w Polsce nic nie mowi. Moze to byc duzo i malo - w zaleznosci od uzyskanych zarobkow. Oczywiscie nie wnikam w to ile wyniosly twoje zarobki. Najlepiej wysokosc doplat w Polsce byloby zilustrowac na fikcyjnym zarobku w Danii, np. brutto 240.000 i opodatkowaniu w Danii 8%. Ile wynioslby podatek w Danii i ile doplata w Polsce czyli jaki bylby laczny podatek (dkk + pln).
Potem obliczyc ile wyniosby podatek w Danii gdybysmy zaplacili 38% (nie placac podatku w Polsce). Nie chce sugerowac, ale moglaby to byc "cwiczenie " dla Klingon,a. Takie zestawienie napewno zainteresowaloby wielu forumowiczow.

vera:
dodam że każdy musi się rozliczyć w Polsce. Ilość zapłaconego podatku nie ma znaczenia tylko kwota będzie się różnić znacznie.

Klingon:

--- Cytat: misio_99 w 08 Gru 2008, 02:44:20 ---Dla Klingona to może nie... on bardziej w duńskich podatkach siedzi niż w polskich
--- Koniec cytatu ---
True, true ..

Dla przykladu, przy dochodzie 251.000 kr i nie majac zadnych dodatkowych ulg, w 2008 roku zaplacimy 20.800 kr. skladki na rynek pracy i ok. 68.000 kr podatku. Osmioprocentowcy zaplaca tylko skladke na rynek pracy.

lupus:
Jesli moge prosic o podobna symulacje w moim przypadku. Dane pochodza z mojej strony SKAT-u. lacznie juz z pensja grudniowa. Przez caly rok placilem 38% podatku, skattefradrag 3946 DKK miesiecznie ( na stronie mam zaplaconego podatku  A-skat 123.085 DKK)  W 2008r. bylem (bede) lacznie 55 dni w kraju. Moja zona z dziecmi mieszka w kraju. Dane ponizej.

A-indk. med AM-bidrag  388.025

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej