Regionalne > Odense
Porod w OUH
Gosc Odense:
Dzieki Mirra i przy okazji zycze wszystkiego dobrego na swieta!
Jomir:
Dziekuje i wzajemnie :)
Od siebie dodam, ze szpital uniwersytecki w Odense jest jednym z lepszych w Danii, wiec mozesz byc spokojna o strone medyczna.
Powodzenia i zdroweczka.
A dla Maluszka cierpliwosci w poznawaniu nowego, zimnego swiata :)
poród:
strary wątek, ale może komus przyda się moja opinia.Rodziłam w w/w szpitalu w pażdzierniku 2008 r. Była to maja pierwsza ciąża. Bardzo dobrze wspominam poród mimo że trwał 22 godziny i był dośc ciezki. Położne super, reszta personelu również, cały poród był ze mna mąż który nie był traktowany jak intruz tylko instruowany jak moze mi pomóc. Jeśli chodzi o ciuchy dla rodzącej wszystko dostaje sie w szpitalu, można sie przebierac co chwile jeśli istnieje taka potrzeba w łazience, która jest w każdym pokoju przeznaczonym do rodzenia jest stos piżam, koszul, skarpetek takich szpitalnych oczywiście. dziecko po urodzeniu również dostaje szpitalne ciuszki na wyjście trzeba miec swoje. Ja po porodzie mialam sama salę ze względu na powikłania w trakcie porodu w której była lażienka i miejsce gdzie mozna dziciaczka przebrac, umyc wygląda to jak komoda ze zlewem na niej jest przewijak. Pampersy, husteczki ciuszki na przebranie dziecka wszystko jest w tej komodzie. Pielęgniarki bardzo pomocne na każde praktycznie zawołanie jesli nie masz siły wstac na posiłek, przyniosą bez problemu. Pokazuja jak karmic piersią .W razie braku pokarmu i głodu dziecka przyniosą w kieliszku troche mleczka modyfikowanego i nakarmią malucha, a nie jak to jest w Polsce ze połozna kaze przystawiac dziecko do piersi mimo tego ze nawał pokarmu jescze sie nie rozpoczął a dziecko krzyczy w niebogłosy bo jest głodne...Aha jak chce sie wskoczyc pod prysznic "parkuje się" wózek z dzieckiem u pielęgniarek w recepcji. To tyle , ale się rozpisałam w razie pytań zapraszam.
P.S. Jedzenie baaaardzo dobre .Ciasta, owoce ,herbata, soki, kawa do woli wszystko jest wystawione i można podejśc w razie potrzeby.
Jeśli chodzi o lekarzy to bardzo dobrzy (w moim odczuci jako laika medycznego oczywiście) Mój synek zatrzymał sie kanale rodnym, urodził się siny, bez oddechu nawet nie wiem w którym momencie przybiegło natychmiast 3 lekarzy, którzy pomogli mi go urodzic, zaczeła sie natychmiastowa reanimacja i wszystko skończyło się dobrze. Także z czystym sumieniem polecam ten szpital.
marta12:
ile dni po porodzie zostalas w szpitalu?
Solvej:
--- Cytat: marta12 w 23 Wrz 2009, 15:41:20 ---ile dni po porodzie zostalas w szpitalu?
--- Koniec cytatu ---
Jezeli jest to porod normalny i nie ma powiklan wypisuja na drugi dzien. Po cesarskim cieciu na trzeci dzien.
A jedzenie to prawda, bardzo smaczne i przede wszystkim zdrowe, a tylko dlatego zeby sie szybko pozbyc pacjentow ;)) Oczywiscie zdrowych :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej