Ogólne > Podatki

problem z feriepenge

<< < (3/3)

rygu:
Danie opuszczam w piątek i nie zamierzam wracać, czy jesteście przekonani że firma ma racje??? Nie interesuje ich sytuacja z moim zameldowaniem nawet o to nie pytali, twierdzą po prostu że nie ma opcji wypłacenia pieniędzy przed majem 2009(nie jestem pierwszy i ostatni który chce kase wakacyjną wcześniej więc stąd wiem że to nieprawda)

Klingon:
Sprobuj porozmawiac z pracodawca ze nie mozesz wymeldowac sie z folkeregistret bo nie jestes tam zameldowany (nie wiem czy mozna dostac zaswiadczenie o nie zameldowaniu). Jezeli to nie pomoze to czekaj do maja - takie sa przepisy.

mala_z_Aarhus:
Wydaje mi sie, ze pouczanie firmy, ze mozna wyplacic pieniadze z Feriekonto (o ile wlasnie tam przesylaja pieniadze wakacyjne) przed urzedowa data - majem 2009r, nie prowadzi do niczego.

W panskiej sytuacji nie wydaje mi sie mozliwe otrzymanie pieniedzy przed majem 2009, gdyz:
1. nie moze pan po raz drugi opuscic dunskiego rynku pracy, zwl. w tym samym roku.
2. nie moze pan otrzymac dowodu na ponowne opuszczenie dunskiego rynku pracy.

Oczywiscie moze pan samodzielnie skontaktowac sie z Feriekonto i probowac uzyskac pieniadze wczesniej. Pracodawca nie jest tu potrzebny.

Zadbalalbym, aby firma, jak i Feriekonto byly w posiadaniu mojego polskiego adresu i przeslaly Feriepengebevis na adres polski w przyszlym roku.

Klingon:
Zrozumialem ze firma sama admnistruje pieniadze urlopowe - oczywiscie ze rozmawia sie/argumentuje (nie poucza sie i nie walczy) z tym ktory ma pieniadze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej