Ogólne > Podatki

Czy tak jest? - ostatnia wyplata

<< < (2/4) > >>

Klingon:
Ups, nie jest tak jak napisalem poprzednio - liczy sie data dyspozycji na koncie a nie za jaki okres.

"Ifølge SKATs regler for opdeling af indkomstår gælder det for bagudlønnede medarbejdere, at dispositionsdatoen er afgørende for, hvilket indkomstår lønnen skal medregnes i - uanset optjeningstidspunktet. Løn med dispositionsdag i 2008 indgår således i indkomståret 2008, og løn, som bliver udbetalt efter den 30. december 2008, indgår i indkomståret 2009.

Kommer du for sent med lønudbetalingen i december, så medarbejderen først får udbetalt nettolønnen i januar, kan du altså jf. ovenstående ikke foretage rettelser af saldi for 2008 på den for sent udbetalte løn for december. Lønnen vil af SKAT blive betragtet som hørende til 2009, og medarbejderen vil derfor – hvis denne er månedslønnet – få 11 lønninger i 2008 og 13 lønninger i 2009."
http://www.multidata.dk/multidata-3611.htm

PS. Twoje sformuowanie jest niepotrzebnie ostre i watpie bys mogla zadac od pracodawcy zmiany sposobu wyplaty wynagrodzenia.
Ja bym zapytal czy jest mozliwosc wyplaty w grudniu aby wyngrodzenie weszlo do rozliczenia za 2008 rok. Jezeli nie ma, to trudno.

anniaa:
Oki...Wiec sie nie uda. Pytalam sie juz kilka dni temu i uslyszalam nie. Dlatego myslalam, ze cos sie da wymyslic.

Dzieki za pomoc i poswiecony czas.

A moje bazgroly byly rzeczywiscie takie ostre?

Klingon:

--- Cytat: anniaa w 18 Gru 2008, 11:29:10 ---A moje bazgroly byly rzeczywiscie takie ostre?
--- Koniec cytatu ---
Ja tak to przeczytalem  :-\:
.. zycze sobie ze ty jako moj pracodawca, wliczysz moje wynagrodzenie za grudzien do 2008 roku podatkowego i poinformujesz
SKAT o tym.

Jomir:
Znam dunski krocej niz Klington, ale duzo urzedowych papabusew musze i pisac i czytac. Moim zdaniem dunczycy nie "ønske" a "bede" preferuja w takich listach.

Klingon:
Generalnie zamiast pisac co ktos ma zrobic to lepiej napisac co ja bym chcial, a mianowicie otrzymac wynagrodzenie za grudzien w grudniu aby dochod wszedl do rozliczenia rocznego 2008. :)

W tym wypadku dodalbym "jezeli to mozliwe". Czesto tez zakanczam "Z gory dziekuje". To nie jest "przepraszam ze zyje" ale zwykla uprzejmosc. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej