Ogólne > Podatki

Rozliczenie podatku

<< < (3/3)

lilianka:
No i chyba mi sie zdaje że z tym znomu bedzie wersji tyle ile pań w Skacie pracuje :) czyli żadna nowosc ;)

bumi71:
"  wszystko kumam, ale z tego co pamietam w tamtym roku mnozyło sie poprostu  366 dni * wysokośc ulgi
W tym roku trzeba dokładnie powyliczac dni pobytu w Danii odejmując np. urlop i wekend w polsce ? czy dobrze rozumiem?\ "

Wydawaloby  sie  logiczne  ze  ulga  za  prace  w  miejscu tak  oddalonym  od  stalego  miejsca zamieszkania ze  nie ma  mozliwosci powrotu na  nocleg ,  nalezy  sie  za  dni  poza  domem .

O  ulgach  i  odliczeniach na  urlopy  jeszcze  nie  slyszalem .  Jak  ktos  cos  wie  to  niech  da  znac  . Odpale  prowizje .  ::) ::) ::)

lilianka:
nie no chyba nie ma czegoś takiego , ja bardzo krótko pracowałam w 2007 roku i obliczeń w tamtym roku dokonał mi pan w skacie więc poprosttu policzył mi ilość dni od daty w której przyjechałam do końca roku , osobno policzył mi ulgę również za dojazdy do Polski.powiedział , że ulga na wyżywienie  i nocleg  należy mi się na każdy dzień pobytu w Danii związany z praca, wiec to można rozumieć na 2 sposoby ... bo albo każdy dzień który byłam fizycznie w pracy , albo każdy dzień który obejmuje kontrakt :)) pozdrawiam

bumi71:
" powiedział , że ulga na wyżywienie  i nocleg  należy mi się na każdy dzień pobytu w Danii związany z praca, wiec to można rozumieć na 2 sposoby ... bo albo każdy dzień który byłam fizycznie w pracy , albo każdy dzień który obejmuje kontrakt ) pozdrawiam " 

Wydaje  mi  sie  ze  chodzi  tu faktyczny pobyt na  terenie   Danii  ,  wlaczajac weekendy . Jako  ze  te  2  ulgi sa  liczone od kazdej  rozpoczetej doby , to nie  sadze   zeby np.  okres  miesiaca  lipca  spedzony na plazy w Polsce byl   wliczany .

lilianka:
witam, chciałabym sie zapytac o pewna sprawe do pazdziernika 2008 mialam kontrakt tymczasowy , i karte podatkowa z naleznymi ulgami , od pazdziernika 2008 kontrakt na stałe i pojechalam od razu zmienic skattekort dostałam nowa z duzo mniejszym fradragiem na te 2 miesiace , teraz patrez na ta karte i nadal mam w niej uwzglednione ulgi na dojazd i wyzywienie tylko mam je mniejsze.moje pytanie brzmi jak ja mam sie z tamtego roku rozliczyc. uwzglednic w rozliczeniu ulgi na cały rok ? przeciez byłam w skacie i wyraznie powiedzialam ze mam juz kontrakt na stałe . i jeszce pani powiedziala ze dobrze ze przyjechałam zmienic skattekort .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej