Ogólne > Podatki
Rozliczenie podatku
lilianka:
No i chyba mi sie zdaje że z tym znomu bedzie wersji tyle ile pań w Skacie pracuje :) czyli żadna nowosc ;)
bumi71:
" wszystko kumam, ale z tego co pamietam w tamtym roku mnozyło sie poprostu 366 dni * wysokośc ulgi
W tym roku trzeba dokładnie powyliczac dni pobytu w Danii odejmując np. urlop i wekend w polsce ? czy dobrze rozumiem?\ "
Wydawaloby sie logiczne ze ulga za prace w miejscu tak oddalonym od stalego miejsca zamieszkania ze nie ma mozliwosci powrotu na nocleg , nalezy sie za dni poza domem .
O ulgach i odliczeniach na urlopy jeszcze nie slyszalem . Jak ktos cos wie to niech da znac . Odpale prowizje . ::) ::) ::)
lilianka:
nie no chyba nie ma czegoś takiego , ja bardzo krótko pracowałam w 2007 roku i obliczeń w tamtym roku dokonał mi pan w skacie więc poprosttu policzył mi ilość dni od daty w której przyjechałam do końca roku , osobno policzył mi ulgę również za dojazdy do Polski.powiedział , że ulga na wyżywienie i nocleg należy mi się na każdy dzień pobytu w Danii związany z praca, wiec to można rozumieć na 2 sposoby ... bo albo każdy dzień który byłam fizycznie w pracy , albo każdy dzień który obejmuje kontrakt :)) pozdrawiam
bumi71:
" powiedział , że ulga na wyżywienie i nocleg należy mi się na każdy dzień pobytu w Danii związany z praca, wiec to można rozumieć na 2 sposoby ... bo albo każdy dzień który byłam fizycznie w pracy , albo każdy dzień który obejmuje kontrakt ) pozdrawiam "
Wydaje mi sie ze chodzi tu faktyczny pobyt na terenie Danii , wlaczajac weekendy . Jako ze te 2 ulgi sa liczone od kazdej rozpoczetej doby , to nie sadze zeby np. okres miesiaca lipca spedzony na plazy w Polsce byl wliczany .
lilianka:
witam, chciałabym sie zapytac o pewna sprawe do pazdziernika 2008 mialam kontrakt tymczasowy , i karte podatkowa z naleznymi ulgami , od pazdziernika 2008 kontrakt na stałe i pojechalam od razu zmienic skattekort dostałam nowa z duzo mniejszym fradragiem na te 2 miesiace , teraz patrez na ta karte i nadal mam w niej uwzglednione ulgi na dojazd i wyzywienie tylko mam je mniejsze.moje pytanie brzmi jak ja mam sie z tamtego roku rozliczyc. uwzglednic w rozliczeniu ulgi na cały rok ? przeciez byłam w skacie i wyraznie powiedzialam ze mam juz kontrakt na stałe . i jeszce pani powiedziala ze dobrze ze przyjechałam zmienic skattekort .
Nawigacja
Idź do wersji pełnej