Ogólne > Praca w Danii

Praca przy gazetach w uczciwej firmie .

<< < (2/12) > >>

Marlena30:
a czy przy rozwozeniu gazet moga pracowac kobiety?>

Grzegorz_Odense:
.
Oczywiscie ze kobiety tez moga pracowac przy dystrybucji gazet . W Danii zaden pracodawca nie osmielilby sie napisac ze praca jest tylko dla mezczyzn bo by go zaciagneli do sadu .

Ale oczywiscie trzeba sobie zdawac sprawe z charakteru pracy - trzeba ciagnac wózek rowerem i trzeba biegac po pietrach . Moje obserwacje ze sportu wskazuja jednak ze kobiety sa bardziej wytrzymale na wysilek fizyczny jezeli tylko obciazenie nie przekracza ich mozliwosci .

Radzilbym skontaktowac sie z obydwoma firmami i dowiedziec sie dokladnie o warunki pracy i placy .
W Arhus daja korone za te 2 bezplatne gazety - ale trzeba jednoczesnie ( czy ewt. osobno ) rozdzielac gazety w prenumeracie . W Kopenhadze sa tylko te bezplatne gazety wiec to idzie szybko i slyszalem ze daja 1,40 korony za obie . Ale to moze byc tez tylko plotka .

W srode mam umówione spotkanie z szefem dystrybucji z Århus wiec bede juz znac wszystkie szczególy . Natomiast Komdis z Kopenhagi zbywal wszystkie pytania na portalu www.gazeta.dk gdzie dali ogloszenie czy tez telefoniczne - i dlatego informacje dochodzily tylko okrezna droga i sa z tego powodu niepewne . Ale moze sie to poprawilo w miedzyczasie ....

Marlena30:
to swietnie :))))
i duzo kobiet tak faktycznie pracuje?
i czy jezdza w nocy? czy sa jakies inne jeszce pory rozwozenia gazet?
pozdrawiam

GoTTie:
Znam osobiscie kilka dziewczyn, ktore rozwoza gazety jak i w nocy tak i w dzien (reklamy). Radza sobie super, moze dlatego ze to monotonna praca, wrecz rutynowa a dziewczyny maja wiecej cierpliwosci. Na pewno nie laduja zbyt wiele do wozkow, tylko kilka razy wroca do depotu na zaladunek. Tak ze na poczatek polecam te prace rowniez dziewczynom.

Marlena30:
no to jestem w domu :)))))))
duuuuuuuuuuze doswiadczenie rowerowe (bo9 to moje hobby), takze  wjezdzeniu z obciazeniem (czytaj z dziecmi w foteliku ;)

dziekuje bardzo;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej