Ogólne > Praca w Danii
wynagrodzenia w pracy przy wykonczeniach
Marlena30:
Witam
mam pytanie. moze ktos sie oreintuje. Ile mozna zarobic w Danii w takich zawodach jak plytkarz, kafelkarz oraz przy kladzeniu parkietow?
mam na mysli legalna i stala prace?
i jakie wlasciwie sa na to szanse?
pozdrawiam :)
Grzegorz_Odense:
.
Przy pracy legalnej zarobki reguluja uklady zbiorowe . Najprostsze prace nie wymagajace zadnych kwalifikacji np. roznoszenie bezplatnych gazet to 101,60 kr na godzine . Kazdy konkretny zawód to minimum 120-130 kr na godzine , placa minimalna dla spawacza to 170 kr na godzine i.t.d.
rozumny:
tak tak i jeszcze niech cie dunczyk zatrudni za tyle bueehehee
grzegorz zejdz na ziemie i rozejrzyj sie po ile polacy pracuja i jak trudno zalapac robote puk puk
:woohoo: :silly: :silly: :woohoo:
nawciskasz ludziom bajerow i potem bedzie rozpacz ze roboty nie ma i zatruniaja na czarno berz tych twoich umow zbiorowych od tego to oni maja swoich fachowcow by ich za tyle zatrudniac nasi robia po 50-75 koron i na czarno siedzisz facet na socjalu i pojecia o pracy nie masz a udzielasz sie jak malo kto i ciemnote ludziom wciskasz
NIE WIERZCIE W TO CO ON WYPISUJE TO BAJKOPISARZ Z KRAJU ANDERSENA hehehe
Marlena30:
sprobuje szukac pracy przez znajomych, moze sie uda
i jednak nie an czarno, bo chce w danii zamieszkac
i partyzantka mnie nie interesuje:dry:
Grzegorz_Odense:
.
Mozna na poczatek wziasc robote przy gazetach ( kontakty sa podane w watku \"Praca przy gazetach w uczciwej firmie\" . Robota jest od reki , mieszkanie w Århus to tez nie problem . A z czasem poduczyc sie dunskiego i poszukac pracy w/g swojego zawodu . Praca jest - tylko zeby dostac cos rozsadnego na stale to trzeba znac choc minimalnie dunski . Bez tego to tylko gazety albo praca sezonowa .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej