Ogólne > Praca w Danii
wynagrodzenia w pracy przy wykonczeniach
Marlena30:
psycholog i dziennikarz w Danii ;)
zobaczymy jak to bedzie z praca we wlasnym zawodzie
poki co uczymy sie dunskiego;)
GoTTie:
ok 100DKK za h to normalna placa w Danii i wiekszosc ludzi tu pracujacych tyle zarabia. Studenci w restauracjach 97DKK, vikar 103DKK, hotele 114DKK. Normalne place, full legal, dunczycy i polacy zarabiaja tyle samo i kazdy jest zadowolony.
rozumny:
stek bzdur pisanych przez dwudziestoletniego studenta co jezdzi od trzech lat na polskich blachach i zdania po dunsku nie umie i emerytowanego inzyniera co siedzi na socjalu i pojecia o realiach nie ma :angry:
Praca? jezyk dunski to podstawa. Bez znajomosci jezyka gowno osiagniesz - sprzatanie lub budowy, moze jeszcze jakies szklarnie i inne syfjoby. te gazety tez jeden wielki pic - BS potrzebowal 25 polakow a dostal 500 podan o prace, wez sie zatrudnij hjeheeee
nie robcie z DK irlandii - to inny kraj inni ludzie i inna mentalnosc, aby dostac prace trzeba miec dunskie szkoly skonczone polskie dyplomy sa tu gowno warte nie uznaja ich
mieszkanie w Århus od reki???? ty chyba sobie zartujesz.. studenci z Århus Univeristet na poczatku roku spia w namiotach tak trudno cos znalezc, no chyba ze za 6000 koron/miesiac to god fornøjelse! hehe
w KBH zero mieszkan popatrz ile placzu o lokum na polskich portalach nawet o pokoj jest lwia walka
zejdzcie na ziemie panowie
a ty dziennikarz i psycholog to zapomnijcie o pracy w zawodzie, znam pielegniarki z PL co od 10 lat sprzataja i sobie chwala to nie UK
GoTTie:
rozumny napisał:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Praca? jezyk dunski to podstawa. Bez znajomosci jezyka gowno osiagniesz - sprzatanie lub budowy, moze jeszcze jakies szklarnie i inne syfjoby. te gazety tez jeden wielki pic - BS potrzebowal 25 polakow a dostal 500 podan o prace, wez sie zatrudnij hjeheeee
--- Koniec cytatu ---
Zgodze sie i dodam ze wiele osob byloby zainteresowane taka praca w Danii. W UK sporo osob pracuje w magazynach, sprzata i zmywa i na zarobki nie narzeka. ;)
--- Cytuj (zaznaczone) ---nie robcie z DK irlandii - to inny kraj inni ludzie i inna mentalnosc, aby dostac prace trzeba miec dunskie szkoly skonczone polskie dyplomy sa tu gowno warte nie uznaja ich
--- Koniec cytatu ---
To ze Daniia to nie IE to wiadomo. Inny system, inni ludzie. Praca jednak zawsze tu byla. Nie kazdy na poczatku obejmowal super stanowisko w firmie. Zawsze jest sporo ogloszen o sprzatanie, pomoc w kuchni, pracownikow produkcji, gdzie ani polskie ani dunskie dyplomy nie sa wymagane.
--- Cytuj (zaznaczone) ---mieszkanie w Århus od reki???? ty chyba sobie zartujesz.. studenci z Århus Univeristet na poczatku roku spia w namiotach tak trudno cos znalezc, no chyba ze za 6000 koron/miesiac to god fornøjelse! hehe
--- Koniec cytatu ---
Fakt ze mieszkania sa drogie a akademiki przepelnione. Nie jest jednak niemożliwe znalezienie jakiegos lokum. Wystarczy przejrzec gazety, internet, i zawsze jakis pokoj na poczatek sie znajdzie.
--- Cytuj (zaznaczone) ---a ty dziennikarz i psycholog to zapomnijcie o pracy w zawodzie, znam pielegniarki z PL co od 10 lat sprzataja i sobie chwala to nie UK
--- Koniec cytatu ---
Szczerze mowiac to bede szukac i licze ze znajde prace w zawodzie. Jak bedzie w real? pozyjemy, zobaczymy. ;)
Marlena30:
no ja widze, ze chyba nie dosc wyraznie napisalam, ze jestem realistka
a wydawalo mi sie, napisalam wyraznie
wcale nie licze na prace w zawodzie z Polski
i zdaje sobie sprawe, ze czeka mnie syfijob:) na poczatek
ale dunski zmaierzam kiedys znac..i ie wydaje mi sie to nieosiagalne:laugh:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej