Ogólne > Podatki
kara w skacie
Klingon:
Prognoza zaliczki na podatek nie jest to samo co "danie" i zmiana tej prognozy nie jest to samo co "karanie". :-\
Wyjasnienie SKATu bylo "bo za długo pracuję u jednego pracodawcy"
Zurich:
ycma czy mozesz napisac od kiedy pracujesz w danii i w czesie ktorej z kolei umowy u tego samego pracodawcy skat zmienil ta prognoze.
lilianka:
Znam ludzi którzy nie znaja jezyka i nie maja zielonego pojęcia o ulgach, podatku i fradragu ( dunskim ) wiec jeżeli urzednik ze Skatu sie pomyli wydajac Skattekort to kto ponosi konsekwencje? i dlaczego MY ??? :))
bumi71:
Jezeli podpisalas nastepna umowe u tego samego pracodawcy to miejsce pracy traci status tymczasowego . Podejrzewam ze o to chodzi. Nie napisalas nic o okresie zatrudnienia , pobytu i ilosci ewentualnych umow u tego samego pracodawcy . ::)
[Posted on: 25 Styczeń 2009, 13:51:19]
--- Cytat: lilianka w 25 Sty 2009, 13:05:44 ---Znam ludzi którzy nie znaja jezyka i nie maja zielonego pojęcia o ulgach, podatku i fradragu ( dunskim ) wiec jeżeli urzednik ze Skatu sie pomyli wydajac Skattekort to kto ponosi konsekwencje? i dlaczego MY ??? :))
--- Koniec cytatu ---
To jest link do strony ze skat wyjasniajacej przepisy http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1717919&vId=201861
Po polsku ....
lilianka:
ja znam mniej wiecej przepisy i wiem jakie sa kryteria przyznawania ulg i td. wiec ani ja ani mój chłopak nie powinnismy miec problemów,zapytalam tylko retorycznie co w wypadku jak skat sie pomyli na niekorzysc n ieswiadomego podatnika :) pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej