Ogólne > Podatki
kontrola ze skata
er:
Czy w momencie gdy skat chce abysmy oddali pieniadze ma on prawo zajac srodki zony ,chodzi mi oto czy za dlugi meza odpowiada zona i odwrotnie
anha:
Tak zupełnie przy temacie.
Czy w Danii istnieje instytucja komornika i jak się to nazywa?
mala_z_Aarhus:
inkassator - windykator
ale jest tez komornik tak wyslany przez sad to - foged.
Moze jednak ktos jeszcze na to zerknie.
Przyznaje, ze sledzac sprawe S.Bagger juz nie jestem pewna, wiec nie podejme sie odpowiedzi na to pytanie.
z http://www.machenhauernielsen.dk/Default.aspx?ID=112
Gæld er derimod individuel. Manden kan ikke bare låne penge og så lade konen hænge på halvdelen af gælden. Går han ud og låner en million til en ny båd til sig selv, må han selv betale lånet tilbage.
Alligevel kan hun komme til at betale noget af mandens gæld, hvis de skilles. Så bliver mandens gæld trukket fra formuen, og hun må nøjes med halvdelen af det, der bliver tilbage. Det er dog kun mandens del af den fælles formue, som kan opsluges af mandens gæld. Er hans gæld større end hans del af den fælles formue, kommer han selv til at hænge på resten.
Dlugi sa przypisane do osoby. Maz nie moze po prostu pozyczac pieniedzy u potem pozostawiac zonie polowe dlugu. Pozycza np milion na nowa lodz, sam tez musi splacic pozyczke.
Jednak zona moze byc w sytuacji, kiedy musi zaplaci czesci dlugu meza, co jest spowodowane rozwodem. itd.
wacek:
Czy skat moze nalozyc podatek od wbogacenia wyniku zgromadzenia duzych pieniedzy na koncie
ktos zarabial i udalo mu sie zaoszczedzic i ma te pieniadze na koncie ale srdoki przekraczaja ilosci
czy sa jakies okreslone sumy od ktorych skat bierze podatek
anha:
Dzięki Mała.
Wacek zapytałam o to męża.
Podobnie jak w Polsce płaci się tylko podatek od odsetek,które bank nalicza od wkładu na koncie.
Ale nie wie jaki to procent.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej