Ogólne > Podatki
kontrola ze skata
Jomir:
Co do opodatkowania oszczednosci:
nic nowego, takie samo prawo obowiazuje w Danii jak w Polsce. Odsetki od oszczednosci sa opodatkowane.
[Posted on: 01 Luty 2009, 23:28:04]
Dokladnie tak jak opisales w przykladzie - placisz podatek od tego co zarobiles, czyli od odsetek.
mala_z_Aarhus:
Przepraszam, ale teraz juz zupelnie nie rozumiem sytucji malzenstwa Bagger. :-\
W rodzinie mam przypadek, gdzie zadluzenie wobec Skatu wspolmalzonka wynioslo 1,3 mln, zas zona spokojnie cieszy sie domem i samochodem.
Dzieki za literowke.
Klingon:
Z tego co wiem to oszczednosci nie sa opodatkowane, napewno nie 200 tys. Odsetki sa opodatkowane jak normalny dochod.
Co do Bagger to jego zona rozlaczyla ich sprawy majatkowe i z tego powodu w jakis sposob stracila pare milionow. Potem chciala to odkrecic ale bylo juz za pozno. Znam to tylko z tytulow (nie szczegolow).
Baggers kone dummer sig
mala_z_Aarhus:
Ja na zajeciach slyszalam, ze prawnik sam to jej podsunal i teraz bedzie niezle sie gimnastykowal, aby uniknac powodztwa z jej strony. Zrobilismy nawet zaklady. Jestem za tym, ze prawnik sie wywinie, bez orzekania o winie.
Moze okreslenie podatek Belki pomoze. Tak w moim polskim banku okreslano podatek od odsetek z lokat, inwestycji i pieniadzy na koncie biezacym.
O ile pamietam sa wykazywane na deklaracji podatkowej automatycznie, bo bank przekazuje informacjie do Skatu.
Klingon:
Tak, wszystkie informacje z instytucji finansowych SKAT otrzymuje automatycznie, miedzy innymi koszty i dochod z odsetek.
Od 14 lat nie placi sie podatku od majatku ale Socjalni Demokraci i Socjalisci chca na nowo to wprowadzic. Socjalisci mowia o podatku jezeli ma sie majatek powyzej 1,5 mln. Zadna z tych partii nie jest w rzadzie tak wiec to jest tylko gadanie.
S vil genindføre formueskat
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej