Ogólne > Kącik Kulinarny

"Sztuczki" z zywnoscia

<< < (3/3)

Majkelek:
To ja od dzisiaj zaczynam jeść tylko piwo. Na piwo nic nie znajdziecie cwaniaczki, ma wiele witamin i jest bardzo zdrowe.

minia:
Sorry, Majkelek może nad piwem też się troszkę zastanów, zawiera minimum osiem chemicznych dodatków, to tak pewnie dlatego tak smakuje, ma ten kolorek i ta piankę i jest tak długoterminowe. sorry musiałam to napisać, bo naprawdę wszyscy myślą że piwo nie ma sztucznych dodatków.

mala_z_Aarhus:
I teraz z zupelnie innej beczki, dla mesozercow:
http://serwis-restauratorski.gastrona.pl/art/article_5059.php

lilia:
Przeczytałam ów artykuł w Wyborczej i- szczerze powiedziawszy- zupelnie nie przeraża mnie bambus w szynce.
Przeraza mnie natomiast widok rybek w ścieku, albo wyobrażenie setek igieł ,które pompują w obiadową rybkę wodę z polifosforanami  :-[  Wszytskiego mi się odechciało... Do tego duńskie szynki, kapiące chemią...ojej  :-[

Co do żywności ekologicznej, może ktoś mi odpowie. Jeśli w markecie są ekologiczne warzywa, powiedzmy- pomidorki- z Maroka na przykład... To jakim cudem one jeszcze mają być ekologiczne po przebytej tak długiej drodze ???????
Przecież musiały być czymś zakonserwowane.. To samo się tyczy ogórków z Hiszpani itd...  ??? ::)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej