Regionalne > Kopenhaga
Tlusty czwartek - paczki w CPH - gdzie znalezc?
Kilup:
--- Cytat: vaxa_rys w 19 Lut 2009, 15:43:39 ---
faworki vel chrusty? chyba nic prostszego do zrobienia nie ma! do roboty ;D
--- Koniec cytatu ---
Hehe, niestety dzisiaj nic z tego nie wyjdzie, zaraz ide do pracy :) , a mimo wszystko zjadlbym dobrego paczka. Kolega z ktorym pracuje, powiedzial mi, ze dobre paczki wyrabia sie 8 godzim, bo ciasto rosnie 3 razy ( jest cukiernikiem z zawodu i zamilowania )
Manior:
Pączek nazywa się Berliner. Co jakiś czas można dostac mrożone (chyba angielskie) pączki w Netto. W tej chwili niestety nie ma.
Paczkowane po 6, z wsadem malinowym. Pychotka :)
Joannap:
Tłusty czwartek !!! hmmm... Może wirtualny wystarczy http://www.paczekdlaciebie.pl/285772
marysha:
W polskim sklepie były zapisy, ale moze zamówili więcej. Ja zabieram się sama do zrobienia pysznosci. Jak grzeszyc, to smacznie. I nieprawda, ze pączki mają kalorie, ja ich nie zauważam wcale ale to wcale. A ciasto na faworki nalezy dobrze ,,wybić" wałkiem, lub usderzać nim o stolnicę składajac za każdym razem na pół. Dopabuse wtedy rozwałkować cieniutko. W przekroju ciasta bedą widoczne pęcherzyki powietrza, dzięki temu faworki będą puszyste i ,,nadmuchane". Ichnie pączki mają się tak do tradycyjnych polskich, jak pięść do nosa. Smacznego.
dunskie pączki:
widziałem coś podobnego do pączka na stacji Shell za 3 sztuki 23 korony i nazywa się berlinki cos w ty stylu. nie jest to prawdziwy pączek nawet w smaku ale z braku laku.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej