Ogólne > Rodzina ...

Przegląd uzębienia u dziecka.

(1/4) > >>

Michal29:
Witam !

Otrzymalem z Komuny juz trzykrotnie  zaproszenie na przeglad uzebienia u mojego dziecka. Bylem u dentysty z dzieckim w swieta Bozego Narodzenia w Polsce i nie ma potrzeby isc tutaj.
Moje pytanie brzmi, czy jest to moj obowiazek stawic sie z synem na w/w przeglad ?
Drugie pytanie, to czy jest to platne ?
Z gory dziekuje za odpowiedz

kaayaa:
Moim zdaniem powinieneś zglosic się z dzieckiem do dentysty. Nie wiem czy jest to obowiązek w świetle prawa, ale na pewno obowiązek rodzica.Skoro mieszkasz z dzieckiem w Danii to Wam się to po prostu nalezy i dlatego dostajecie takie wezwanie. Nikt w komunie nie wie przeciez , ze jeździsz z dzieckem na wizyty kontrolne do Polski. Tutaj dzieci do 18 roku zycia maja bezpłatna opiekę stomatologiczna i jest ona naprawdę na wysokim poziomie. Wizyta nic nie kosztuje

Izabela74:
Pamietam historie z Polski, kiedy moja 5 letnia corka miala zapalenie przyzebia, od dentysty wychodzila z placzem, a od Pani dentystki uslyszalam ze dziecko do wizyty nie zostalo przygotowane. Tutaj sytuacja jest zupelnie odwrotna, Zuska skacze z radosci ze do dentysty idzie. Przede wszystkim dlatego, ze jezeli ma dojsc do jakiegokolwiek leczenia to najpierw otrzymuje gaz rozweselajacy, a kiedy zacznie juz dzialac dopabuse znieczujenie. Wszystko odbywa sie bezbolesnie i bezstresowo. A jezeli dziecko sie boi na pierwszej wizycie, to umawiacie sie na nastepna, az dziecko sie oswoi z dentysta i stesujaca sytuacja. Tak wygladalo to w naszej sytuacji. Ja moge tylko polecic leczenie zebow u dzieci w Dani. Cala moja trojeczka ma zeby wyleczone bezstresowo i bezbolesnie.

Michal29:
Dziekuje za pomoc ! :) Pozdrawiam i zycze milego weekendu !

karolcia19877:
zgadzam sie z Wami ze opieka dentystyczna dla dzici jest swietna.
Dodam tylko ze bardzo mnie zaskoczylo to ze przyszlo wezwanie do dentysty dla mojego 8-miesiecznego synka, bylo to dla mnie smieszne, ale ciesze sie ze tak dbaja tutaj o zabki naszych brzdacow;) pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej