Ogólne > Edukacja
studia na Business Academy Copenhagen North
bbb:
Hej!
Jestem zaintersowana studiami na kierunku service management w Business Academy Copenhagen North... Czy ktoś tam studiuje, albo także chciałby zacząć od września 2009?? Jestem ciekawa jaki tam jest poziom, czy bardzo ciężko, no i czy średni polski uczeń ma szansę sie tam dostać... 8) Byłabym BARDZO wdzięczna za odzew! :)
Jomir:
Moja corka wybiera sie na CBS (Copenhagen Bussines School), uczy sie tu w Danii w gimnazjum angielskojezycznym.
W informatorze szkolnym jest informacja, ze warunkiem przyjecia na CBS jest angielski na poziomie A w gimnazjum (tutejsze gimnazjum, to polskie liceum). NIe bardzo potrafie odniesc to do poziomu polskiej szkoly, ale w ramach programu szkolnego corka analizuje Szekspira w jego ojczystym jezyku, plus pisze pelne wypracowania z historii literatury.
Jezeli chodzi o matme musi byc na poziomie B, tu juz zupelnie trudno mi odniesc sie do polskiego poziomu - poziomy wygladaja nastepujaco:
C - dla laikow, humanistow, ktorzy nie beda matmy uzywac na studiach
B - sredniozaawansowany, dla osob, ktore beda wykorzystywac w procesie dalszej edukacji, ale nie jako przedmiot wiodacy
A - gdy matma lub fizyka maja byc pozniej wiodacym kierunkiem studiow.
Tyle poki co wiem, bo akurat corka jest na etapie wyboru przedmiotow na przyszly rok, ktore musza byc scisle powiazane z pozniejszymi planami uniwersyteckimi.
Generalnie mysle, ze poziom znajomosci jezyka jest najwazniejszym kryterium.
Oleńka:
Hej. Ja też jestem zainteresowana studiami w Danii...ale jeszcze nie jestem dobrze w tym zorientowana i troszke mnie to przerasta. A szczególnie perspektywa "samotności" więc jeżeli ktoś juz tam studiuje i zechce mi pomóc:D lub odpiwiedzieć na kilka pytań to bardzo ale to bardzo prosze o pomoc. Interesuje mnie Roskilde Business College szczególnie Marketing Management. Niestety moja droga na inne uczelnie i kierunki w Danii jest zamknięta gdyż dostałam niesprawiedliwie:/ dostateczny z matematyki a z tego co widze bardzo się ona liczy. Chyba, że istnieje możliwość dostania się tam z oceną mniejszą niż 4 reszta winików jest całkiem dobra. MAm również pytanie o bachelor. czy mogę tam iść po liceum czy dopabuse po jakiś studiach? Z góry dziękuje za idpowiedz moje gg to 5555875 licze na kontakt:)
Pozdrawiam
MargaretMitchell:
zobacz może tu International Management:
http://www.polska.hih.au.dk/pages/programi.html
http://www.hih.au.dk/AU-HIH_-_UK-478.aspx
sporo Polaków tam studuije, na polskiej stronie masz podane kontakty do nich. Tylko malo czasu juz zostało na składanie aplikacji, trzeba się pospieszyć.
Booyaches:
Witam ! Ja wybieram sie tam na licencjat. Zrobilem AP w Copenhagen Technical Academy i teraz mam zamiar zrobic tam top-up w Web development. Zastanawiam sie jeszcze nad mediacją na Aarlborg University Copenhagen. Jak cos to spotkamy sie w North :-D W poprzedniej szkole nie mialem ani jednej osoby z Polski !
Aha no i o ile twoj angielski jest dobry to na pewno nie masz sie o co martwic ! Przygotuj sie na pewno na baaardzo duzo pisania. Pisanie raportow i esejow to podstawa na tych studiach. Matematyka bym sie nie przejmowal bo jest na żenującym poziomie !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej