Ogólne > Kącik Kulinarny

Kawa

(1/3) > >>

iwonka:
ja mam pytanko związane z kawa, zawsze z polski miałam zapas ulubionej kawy Tchibo Family a teraz się mi kończy i nie wiem jaka kupić tutaj żeby była smaczna a nie jakiś kwas ???

Tula:
:) Jak wszystko, rodzaj kawy zalezy od naszych osobistych preferencji; ja za Tchibo Family nie przepadam. Mozesz sprobowac z czerwona Gevalia lub Merigold, powinna byc ok.

vera:
no Iwonka o kawę ulubioną to się nie pyta  ;). Jak jesteś kawoszem idziesz do kilku sklepów kupujesz kilka kaw i testujesz.
Ja tak zrobiłem  ;D ;)

Dużo też zależy jaką kawę pijesz, po turecku czy z expresu bo to różnica.

Jak lubisz fest fresk mieloną to szukaj punktów gdzie ją można kupić do zmielenia i miel na miejscu - gitara rozwiązanie.

yoursoul:
moja ulubiona w Polsce tez byla Tchibo Family , tutaj lubie kawe w serii Cafe Luxury z nazwami roznych panstw np. Kenia , Kolumbia , Nikaragua , Kostaryka ( pakowane w srebrna folie ) produkowana przez Coop - do kupienia w Kvickly lub Super Bruksen  w promocji 5 szt po 50 kr 

iwonka:

--- Cytat: vera w 01 Mar 2009, 09:43:33 ---no Iwonka o kawę ulubioną to się nie pyta  ;). Jak jesteś kawoszem idziesz do kilku sklepów kupujesz kilka kaw i testujesz.

--- Koniec cytatu ---

ja mam swoją ulubiona kawę ale takowej tutaj nie widziałam wiec pytam czy może ktoś tak jak ja lubi tchibo "żółtą" i znalazł w dani kawkę o podobnym smaku a szkoda mi trochę wydawać kasę po to żeby
kupic kawę zaparzyć  upić łyka w wyrzucić  :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej