Ogólne > Kultura

Kino - Mænd der hader kvinder

<< < (7/9) > >>

psychopata:
Wracajac do oryginalnego tematu, hollywoodzka wersja "Mezczyzn, ktorzy nienawidza kobiet" nie umywa sie do szwedzkiego oryginalu, glownie za sprawa aktorki, ktora zupelnie nie udzwignela roli. Co nie oznacza, ze to zle kino ;)

penseur:
Cześć,
Czy ktoś się orientuje, dlaczego ten wątek jest przyklejony do sufitu?
Jest jakieś uzasadnienie, aby kultura duńskiej Polonii zaczynała się od hasła "Mężczyzn nienawidzących kobiet"?.
Pozdrawiam.

gordon:

--- Cytat: minka w 28 Lut 2009, 22:53:32 ---... jeżeli chodzi o "Mænd der hader kvinder" to jestem zachwycona filmem,każdy szczegól został ujęty w szczególny sposób...postać Lisbeth Salander okazała się bardziej interesująca niż ta przedstawiona w książce....polecam tym którzy chca się oderwać od typowych/masowych produkcji "hollywoodskich"

--- Koniec cytatu ---
Też przeczytałem książkę (całą trylogię). Żałuję, że autor umarł przed ukończeniem całości (miało być więcej części).
Film nie oddaje w całości ani treści, ani klimatu książki. Znając szczegóły z książki mam inne podejście do bohaterów. poza tym książka bardziej wciąga. Najpierw obejrzałem film, a później przeczytałem książkę.

penseur:

--- Cytat: penseur w 22 Lip 2012, 11:37:59 ---Jest jakieś uzasadnienie, aby kultura duńskiej Polonii zaczynała się od hasła "Mężczyzn nienawidzących kobiet"?.

--- Koniec cytatu ---

Mizoginia górą!

happybeti:

--- Cytat: penseur w 22 Lip 2012, 11:37:59 ---Cześć,
Czy ktoś się orientuje, dlaczego ten wątek jest przyklejony do sufitu?
Jest jakieś uzasadnienie, aby kultura duńskiej Polonii zaczynała się od hasła "Mężczyzn nienawidzących kobiet"?.
Pozdrawiam.

--- Koniec cytatu ---

Moze dlatego, że nowe posty pojawiają się zawsze na pierwszym miejscu  ;) ;D.
Masz inne problemy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej