Ogólne > Podatki

kalkulator ceny samochodu Skat

<< < (3/3)

lilianka:
Koleżanka ubezpieczała w tamtym msc samochód na dk i spytali jej sie ile ma zniżek w Polsce,nie chcieli potwierdzenia. ale to jak w każdym innym urzędzie w Danii , co inna babka to inna wersja .

[Posted on: 23 Kwiecień  2009, 16:23:49]
e5 dobrze że napisałes około , bo za dodakowe udogodnia w aucie płaci się extra, mój samochód jest wart w Poslce ok 15 000 zł , a ten kalkulator przeliczyl mi podatek na 45000 kr, nie uwzględniłam w nim kilku udogodnień , wiec nawet nie chce wiedzieć ile by mi Skat wyliczył

cwsm111:
Ja mam w Kobstaedernes i pytałem się w Alm ........ zawodzi pamięć ??? i przynajmniej oni wymagają udokumentowanych lat posiadania samochodu,albo tak trafiłem.

e5:
udogodnienia wpływające na bezpieczeństwo obniżają kwote podatku do zapłaty, więc jeśli masz całe auto poduszek powietrznych, abs i inne bajery to się pochwal :), zresztą to i tak ocenia i wpisuje w papiery facet na przeglądzie technicznym bo potem to nikt twego auta raczej nieogląda.
a z tymi zniżkami to faktycznie, liczą się lata posiadania auta.

Lolipop:
Ale co to za sens, skoro ktos moze miec samochod od 10 lat a w ciagu roku miec po 2 kolizje ... to co, ma max. znizek?

gosc:
J musialem przedstawic zaswiadczenie z PZU o przebiegu ubezpieczenia tzn ze nie bylo zadnych szkod

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej