Ogólne > Podatki
podatek
GOSC:
Witam serdecznie.Mam pytanie odnosnie płacenia podatku w Pl.Mianowici doszły mnie słuchy ze jezeli jestem w DK drugi rok to nie mam obowiazku rozliczac sie w PL ponieważ nie przepracowałem ani jednego dnia w Pl.podobno jest taki przepis czy ktos wie cos na ten temat?
Zurich:
To ze pracujesz drugi rok nie ma tu nic do rzeczy.Od 2008 roku jest ulga abolicyjna.Oznacz to za jesli w 2008 roku nie przepracowales ani jednego dnia w polsce to podatku w polsce nie zaplacisz ale nie zwalnia cie to z obowiazku zlozenia pit-ow w polsce za 2008 rok.
kasia21s:
ja czytalam o tej uldze i jezeli ma sie w Danii ulgi, to trzeba zaplacic w Polsce roznice!!! Wiele osob podaje bledne informacje! Jezeli w Polsce wpadasz w 40% a tu placisz tylko 8% i 38% od reszty ponad twoj fradrag, to i tak nie placisz 40% w sumie i trzeba w Polsce zaplacic :) a szczegolnie jak tam masz centrum interesow (np: mieszkanie) to juz sie nie wywiniesz :p
kasia21s:
akurat poczytalam :) i wlasnie do Danii nie stosuje sie tej metody! tylka ta druga. a przez takich jak Pan/i, ludzie sa w bledzie! akurat czytalam baaardzo duzo i uwierz, ze zrozumieniem!
kasia21s:
http://g.infor.pl/obrazki/i78/2008/003/i78.2008.003.000.0031.003.jpg
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej